Billet køb til Alhambra i Granada

23/11/2015

Alhambra

Her får du en lille guide til hvordan man køber billetter til Alhambra i Granada

Alhambra paladset i Granada er kun 1,3 times kørsel fra Malaga Lufthavn, og er let at komme dertil i din Helle Hollis lejebil.  Alhambra paladset blev bygget af maurerne i 1300 tallet, og er et af Spaniens største turist attraktioner.   Der er ofte udsolgt af billetter, og vi har flere kunder som har spurgt om, hvordan  man lettest kan købe billetter til Alhambra.

Der er et begrænset antal billetter som udbydes hver dag, så det er derfor at du skal reservere din billet i forvejen.

Der er tre måder at bestille billetter på:

  • Køb af billetter i La Caixa bankens service automat. (betalingsautomat) når du er i Spanien
  • I den officielle Alhambra butik i Granada på Calle Reyes Catolicos nº 40.
  • Man kan ringe og bestille på telefon nummer (fra udlandet af) + 34 958 926 031
  • Bestille billet online via www.ticketmaster.es

Vi anbefaler at du bestiller via ticketmaster som er det officielle udsalgssted for billetter til Alhambra, og websiden er på engelsk.

Nasrid palads Alhambra

Nasrid palads Alhambra

Foto:CF.

Inden du bestiller din Alhambra billet, så skal du være opmærksom på, at der findes forskellige typer af billetter.

Du kan købe en ”dagsbillet” som er delt op i to entré tidsperioder.  Du kan bestille adgang til formiddagsbesøg fra kl. 8.30-14:00 eller til eftermiddagsbesøg som har adgang fra kl. 14:00-18:00 (til kl. 20:00 – i sommer sæsonen).

Der er også  mulighed for at besøge Alhambra om aftenen ved køb af en “aftensbillet“.  Med denne billet type er der entré fra kl. 20-21.30 (til kl. 23:30  –  i sommersæsonen).

Tilsidst kan man også købe en billet til at kun at se de smukke haver, men denne billet giver ikke adgang til Nasrid paladset.

Vi anbefaler derfor at der købes en dagsbillet, og man vælger om man ønsker at komme ind om formiddagen eller om eftermiddagen. På billetten vil der stå tidspunktet for adgang til Nasrid paladset.

Resten af Alhambra, Generalife haven og Alcazaba, kan du besøge i hele det tidsrum som du har bestilt billetten til.

Børn under 12 år er gratis, men der skal bestilles en billet til dem alligevel.

Bestilling af billet til Alhambra skal gøres via ticketmaster.es
Klik her for at komme til det officielle salgsted for billetter til Alhambra

Følg følgende trin for køb af din billet til Alhambra

Alhambra ticket master

Vælg ”Alhambra General” billet

Vælg en dato
Alhambra_date

Vælg tidspunktet du ønsker din billet.  Du kan vælge imellem formiddags eller eftermiddags entré.

Alhambra ticket master

Vælg tidspunktet du vil se Nasrid paladset

Du kan envidere se hvor mange billetter der er tilbage for den valgte periode.

Alhambra ticketmaster

Vælg antal billetter til børn, over 65 år etc.

alhambra ticket master

Udfyld kontakt oplysninger og lav betaling.

Alhambra ticketmaster

Det er bedst at betale med mastercard eller visakort. Der kan være problemer med betaling af visa dankort.

Du får dernæst tilsendt en bekræftelse per email med et reference nummer på.

Selve billetterne skal du hente i en af La Caixa service automater (Servicaixa), når du kommer til Malaga.  Dette gør du ved at indsætte det samme kreditkort som du betalte billetterne med, og tryk på ”Collect entrance tickets”. Du får vist et overblik over de billetter du har bestilt, disse udvælges, og dernæst bliver billetterne printet ud til dig.

Du kan også hente billetterne ved Alhambra paladset, hvor La Caixa har adskellige service automater stående, men du skal beregne kø ved disse, for at få printet dine billetter.  Man skal hente sine billetter mindst en time før man har adgang til Nasrid Paladset.

Du er nu klar til at starte på det spændende Alhambra besøg, og som du skal beregne omkring 3 timer for at besøge.

Vi ønsker dig en god tur til Alhambra!

 

 

 

 

Buddhist stupa i Benalmádena

10/11/2015

Buddhist stupa Benalmadena

Vidste du at Europas største buddhistiske stupa ligger i Benalmádena?

Du har måske undret dig over, hvad det er for en stor hvid geometrisk formet bygning med guldkuppel som man kan se fra Fuengirola stranden af, når man ser op mod Benalmádena bjergsiden?

I begyndelsen af Benalmádena landsby ligger Europas største buddhistiske stupa.  Stupaen er 33 meter høj og næsten 26 meter bred. Buddhist templet ligger smukt med udsigt udover Fuengirola og er værd at besøge som et udsigtspunkt.

Stupaen blev inviet i 2003 og er invendigt blevet dekoreret af nepalesiske kunstnere over buddhistens Shakyamunis liv. I underetagen er der skiftende udstillinger.

Det er gratis at besøge buddhist monumentet, men hvis man ønsker at se udstillingen i underetagen koster det 2 euro i entré.

Ifølge buddhistisk tradition så siges det at ens ønsker bliver opfyldt, hvis man går rundt om bygningen i retning af urets viser . Altid et forsøg værd, ikke?

Buddhist stupa i Benalmadena
(Foto: C.F.)

Åbningstider:
Tirsdag – Lørdag :     10:00 – 14:00 & 15:30 – 19:00
Søndag:                     10:00 – 14:30 & 15:30 – 19:00
Mandag:                      lukket

Hver tirsdag og fredag er der guidet mediation kl 18:30, som er gratis, men man er vekommen til at lægge en donation.

Lige ved siden af Buddhist templet ligger sommerfugle museet, også kaldet ”Mariposario”, som man også kan kombinere i sit besøg.

Kørselsvejledning:
Fra Málaga lufthavn kører du af motorvejen A7 i retning mod Fuengirola. Ved afkørsel km 217 Benalmádena/Mijas drejer du af og kører mod Benalmádena Pueblo. Ved den første rundkørsel før landsbyen ser du stupaen, hvor der også er let at parkere bilen.

Læs mere om buddhist stupaen (templet) her.

Halloween i Malaga

30/10/2015

Halloween i Malaga

Tænker du på, hvor du kan fejre Halloween i Malaga?

Der er masser af muligheder på Costa del Sol for at få en (u)hyggelig aften i byen med venner og familie den 31 oktober 2015.

I Andalusien fejres Halloween selv i de mindste landsbyer og særligt på kysten. Så forbered dit kostume og få dig en skrækindjagende aften udklædt som monster, zombie eller en anden uhyggelig karakter.

Her er nogle ideer til en Halloween aften på Costa del Sol:

Malaga by

Halloween Muelle Uno Malaga
cc: Muello Uno

Muelle Uno (havnen) bliver der afholdt “Pecha Zombies Party” som finder sted fra kl.18: 00-20: 00. Arrangementet er for alle aldersgrupper med spil, musik og en udklædningskonkurrence.

Fortsæt derefter til gågaden Calle Larios, hvor du kan blande dig i mængden med andre zombier, spøgelser eller vampyrer. De fleste barer og restauranter fejrer også Halloween som du også kan deltage i.

Botanisk Have La Concepción

Halloween Malaga La Concepcion
cc: Jardín Botánico La Concepción

Måske har du lyst til at opleve en rædselsvækkende Halloween tur i den Botaniske Have La Concepción? Der er bliver arrangeret 4 ture som man skal tilmelde sig til på forhånd. Ring venligst og bestil tid på tlf. + 34 951 92 61 80.

De første to ture starter henholdsvis kl 20: 00 og kl 20: 30 og er rettet mod familier med børn. De to sidste ture er kun for voksne som starter kl 21:00 og kl. 21: 30. Hver tur varer 1,30 time.

Priser for børn: 15 euro
Priser for voksne: 18 euro
Familiepakke for 2 voksne og 2 børn: 40 euro.

Klik her for at se webside for yderligere information.

Arroyo de la Miel / Benálmadena

Halloween Arroyo de la Miel
cc:  Arroyo de la Miel /Benalmádena rådhus

Du kan også fejre Halloween i Tivoli i Arroyo de la Miel.

Der er gratis adgang til Tivoli, hvis du kommer udklædt den 31. oktober.

Tivoli er om lørdagen åben fra kl.12: 00-19: 00.

Plaza de la Mezquita i Arroyo de la Miel er ”Rædsels Palæet” åbent fra kl. 20: 00-01:30, og er for alle som tør vove sig ind i dette palæ.

Entre pris 1,50 euro.

Torremolinos

Halloween Torremolinos
cc:  Rådhus Torremolinos

Du kan også besøge Plaza de la Nogalera i centrum af Torremolinos, og få dig en skrækindjagende oplevelse i ”Horror tunnelen” som er åben fra kl 20:00-00:00. Bemærk at børn skal være mindst 8 år og opefter, for at kunne besøge denne tunnel.

Eller hvis du er på ferie med små børn, så kom om formiddagen fra kl 11: 00 til denne plads, hvor der er Halloween aktiviteter for børn i alle aldre.

Maro

Maroween
cc: Rådhuset Nerja

Få kilometer fra ​​Nerja, finder du den lille by Maro som fejrer “Maroween” den 31. oktober. Denne begivenhed er en blanding af spansk og engelsk kultur, hvor ristede kastanjer og søde kartofler fejres med en blanding hekse og vampyrer til Halloween.

Prøv den specielle tapas rute og ”Rædselstunnelen”. Maroween starter den 31 oktober 2015  fra kl. 13 af og varer til kl. 2 næste morgen.

Vi ønsker dig en (u)hyggelig Halloween i Spanien!

Tag en tur til stranden Bolonia i Cádiz – Én af de bedste strande i Spanien

28/09/2015

Bolonia strand Cadiz

Natur stranden Bolonia i Cádiz er uden tvivl én af de bedste i Spanien.  Og hvis du ikke kun er til sol og strand, så kan du kombinere besøget med at se de spændende romerske ruiner Baelo Claudia, som også ligger i Bolonia.

Generelt er alle strandene i Cádiz omegnen kendetegnet med fint hvidt sand i naturskønne omgivelser. På Cádiz egnen kan det være meget blæsende og der er ofte store bølger på havet, hvilket gør det til surfernes paradis.

Bolonia stranden ligger ca 23 Km fra Tarifa. Du skal køre ad  N-340 fra Tarifa af, og dreje af ved ”Playa Bolonia” (CA-8202). Dernæst følger du ca. 5 km en lille snoet asfalteret vej, hvor du kommer til landsbyen Bolonia og ender ved selve stranden. Der er parkeringspladser ved stranden som koster 1 euro for en hel dags parkering. Byen har nogle hyggelige små fiske restauranter, hvor vi anbefaler at du prøver retter med den røde tun, som er helt specielt for denne egn.

Den hvide sandstrand strækker sig over næsten 4 km og i den vestlige del er der en stor vandreklit til at bestige. Der er generelt lavvande ved stranden, så den er også god til børnefamilier, når vejret ikke er blæsende. Da Bolonia stranden er en naturstrand, så skal du ikke forvente at finde faciliteter som bruser, toiletter og strand senge.

Klik her, for at se you tube videoen, om denne naturskønne strand.

I udkanten af landsbyen bliver der vist af til de gamle romerske ruiner Baelo Claudia.

Baelo Claudia i Bolonia
(Foto: C.F.)

Baelo Claudia var en driftig romersk handelsby med fiskeri og saltning af fisk som byens hoved erhverv. Du kan besøge et spændende museum som viser den romerske bys udvikling samt beskriver de arkæologiske fund der er blevet gjort. Man kan dernæst gå rundt blandt ruinerne og forestille sig romernes levevis med udsigt udover stranden og havet.

Baelo Claudia Bolonia udsigt
(Foto: C.F.)

Der er gratis adgang for alle EU borgere, og der er gratis parkering ved siden af museet. Museet er åbent fra tirsdag – søndag fra kl. 9-17:30. Det er lukket om mandagen.

Du kan her få mere information om Baelo Claudio.

Sådan kommer du dertil: Fra Málaga Lufthavn kører du mod Algeciras/Cádiz (AP-7). Der er betalings motorvej næsten til Sotogrande, som vi anbefaler at du tager. I Algeciras kører du mod Tarifa og dernæst mod Bolonia.   Det tager ca. 2 time at komme dertil i din Helle Hollis lejebil.

Vi ønsker dig en god tur!

Den Iberiske Halvøs to højeste tinder på én og samme dag uden stress -Pico de Veleta (3.394 m) og Mulhacen (3.482 m)

14/09/2015 | 1 kommentar

Mulhacen Picos de la Veleta

En vandretur beskrivelse fra Pico de Veleta (3.394 m) til Mulhacen (3.482 m).

Det lyder ambitiøst for menigmand, og er faktisk heller ikke beskrevet ret mange steder, men det kan faktisk lade sig gøre at ”bestige” den Iberiske Halvøs to højeste tinder på én og samme dag – uden stress – og uden at få alt for megen sved på panden.

Map Pico de Veleta Mulhacen

Det kræver dog lidt forberedelse. Her er historien om hvordan det lykkedes for min svigersøn Martin og jeg – en lang week-end fra fredag den 28. til søndag den 30. august. Det var en forudsætning for turens gennemførelse at vores koner var indstillede på at køre bilen de 102 km. fra vort startpunkt i Sierra Nevada til vor slutpunkt i Capileira for at samle os op.

Forberedelserne:

Vi bookede to dobbeltværelser på www.booking.com på Hotel El Guerra, Ctra. Sierra Nevada km. 21,3, 18160 Sierra Nevada – ankomst efter arbejde fredag den 28. august. 45€ pr. dobbeltværelse incl. Morgenmad.

Vi bookede 2 pladser i den Junta de Andalucia organiserede bus til den højeste skistation i Sierra Nevada. Telefon 671564407 – tal med Inma (Centro de interpretación de Altas Cumbres). Bussen afgår kl 08:00 fra Albergue Universitario, Carretera de Sierra Nevada Km 36, 18142 Sierra Nevada, Granada. Det ligger ca. 10 km. fra hotellet. Billetter købes i Albergues reception senest kl 07:45 samme dag. Vi forsøgte at købe billetterne aftenen før, men det gik ikke an.

Vi bookede to pladser i den Junta de Andalucia organiserede bus fra påstigningsstedet Mirador de Trevelez til landsbyen Capileira i Alpujaras. Reservation hos Conchi, (Centro de Interpretacion de Altas Cumbres) telefon 95 876 3090. Bussen afgår fra Mirador de Trevelez kl. 16:15 og igen 18:45. Billetter købes i bussen.

Vi bookede to dobbeltværelser på www.booking.com på Hotel El Cascapenas de Alpujarra, Carril 5, 18413 Capilleira. 50€ pr. værelse incl. morgenmad.

Og så sørgede vi naturligvis for at booke vor Helle Hollis udlejningsbil.

Vi er i gang

Hotellet i Sierra Nevada var en rigtig dejlig og positiv overraskelse. Vi ville oprindeligt have haft et andet hotel som vi kender godt, men det var fuldt optaget denne dag. El Guerra ligger fantastisk smukt med udsigt over landsbyen Guejar Sierra og den kunstige sø Pantana de Canales. Hvis man har mere tid til sin rådighed kan jeg varmt anbefale at tage et par overnatninger. Hotellets værelser, alle med balcon er totalt nyrenoverede. Aftensmaden på hotellets terrasse var absolut dejlig, uden at være en kulinarisk oplevelse. Den Ukrainske tjener utrolig opmærksom og imødekommende.

Ingelise og Emma roste morgenmaden, der havde rigtig god kaffe, bacon og æg og youghurt etc. Alt for 45€ pr dobbeltværelse.

Martin og jeg fik ikke morgenmad. Vi skulle være på bjerget kl 07:45 for at indløse billetter til bussen, og morgenmaden startede først kl 07:30.

Til gengæld fik vi en kop kaffe i Albergues bar. Her er der tidligt åbent og man kan få både toast, skinke, kaffe og juice.

Morgenmad Albergue Universitario Granada

Efter at have fået vor kaffe var vi klar til at lade bussen tage os de ca. 7 km. op i bjerget. Bussen stoppede nøjagtig 3,5 km. fra den Iberiske halvøs næsthøjeste tinde – Pico de Veleta.

Bus Picos de Veleta

Selvom luften var tynd i de 3.000 meters højde, så gik vi de sidste ca 400 højdemeter på godt en halv time.

Vi tog de obligate fotos men blev kun i kort tid for at nyde den fantastiske udsigt fra toppen. Vi har været der mange gange tidligere, men ikke så tidligt om morgenen.

Hans From Pico de Veleta

Det er et meget smukt syn at se hvordan bjergkæderne fortoner sig i de fjerne tåger, og hvorledes de på denne tid af dagen alle har forskellige toner af grå. (ikke at forveksle med bogen!)

Collade de Lobo Granada
Efter kort tid gik vi ca. 3 km. ned ad den samme vej som vi var kommet op. Her drejede vi til venstre ad en større grusvej (ikke til at tage fejl af) og fortsatte igennem det smukkeste bjerglandskab, ad ganske fremkommelige grusveje. Efter kort tid kommer der en forgrening i vejen. Vælg den til venstre via puntal de Loma Pua, forbi Laguna de Aguas Verdes som har den smukkeste grønblå farve, Collade del Lobo, hvorfra der er en fantastisk udsigt tilbage til Pico de Veleta, langs Rio Seco.

På dette punkt forlod vi grusvejen og påbegyndte en sti der førte os op over en bjergryg med fantastisk udsigt til Laguna de la Caldera og til den Iberiske halvøs højeste tinde – Mulhacen. Vi kunne også have blevet på grusvejen, men det ville have betydet en omvej på ca 4 km. Stien er ikke til at tage fejl af, og det er umuligt at fare vild når blot man har Mulhacen for øje.

Laguna de la Caldera

På turen ned fra bjergryggen til Laguna de la Caldera mødte vi for første gang en lille teknisk udfordring. Over ca 200 meter var stien eroderet, så det var nødvendigt at finde et 3. støttepunkt udover fødderne. Her var det at min vandrestav kom til sin fulde berettigelse, men Martin klarede sig uden.

Laguna de la Caldera

Fra Calderaen – hvor der for resten også findes en permanent biuak med plads til 10 personer, fandt vi stien op over den næste bjergside indtil vi efter en lille time nåede op til toppen af Mulhacen. Denne opstigning går over 1,5 km og er meget stejl. Vi er begge i ret god form, men måtte på det stejleste gøre holdt for hver 100 meter for at få hjerterytmen under kontrol. Husk på at luftens iltindhold er stærkt reduceret i over 3.000 meters højde.

Her ca. 4 timer efter at vi forlod bussen stod vi nu på toppen af den Iberiske Halvø, tog de obligate fotos, og nød udsigten i fulde drag.

Mulhacen Martin

Turen herfra ned til busholdepladsen, Mirador de Veleta er meget enkel. Ruten består ganske vist af stier, men de er alle steder godt afmærkede af i hundredvis af varder.

Efter i alt ca. 19 km. ankom vi kl. 15:00 til busholdepladsen – en hel del tidligere end vi havde ventet. Vi kunne nu havde sat os til at vente på at bussen skulle samle os op og køre os de 20 km ned til Capileira og vort hotel, men i stedet valgte vi at fortsætte vor gåtur yderligere 9 km ned til Hoyo de Portillo.

Helle Hollis Mulhacen
Det er muligt at køre med almindelig bil fra Capileira indtil Hoyo del Portillo. Herfra ringede vi til Ingelise og Emma, som så kom og samlede os op i vor Helle Hollis udlejningsbil. Vi var trætte efter i alt 28 km. gåtur – det skal ingen hemmelighed være – men vi var fyldt op af skønne naturindtryk. Udover den allestedsnærværende udsigt så vi tillige både ørne, falke og gribbe, og et par gange var vi meget tæt på vilde bjerggeder. Alt i alt en perfekt dag i Sierra Nevada.

Mulhacen Veleta

Overflødigt at nævne at den ventende fadøl og det ventende brusebad var som sendt fra himlen……..     Selve hotellet i Capileira er godt og rent. Morgenmaden typisk spansk. Toast, kaffe, Bunuelos.

Hvis du vil vide mere om turen er du velkommen til at kontakte Hans Hugo From, Direktør, Helle Hollis Car Rental

Klik her hvis du vil læse vor anden artikel om en dagstur til Mulhacen

Praktiske tip til vandreturen.

Beklædning: Det er koldt om morgenen inden solen er stået rigtigt op, og det er varmt når man nærmer sig Capileira midt på eftermiddagen. Det er derfor klogt at klæde sig på så man har flere lag at tage af. Husk hat og handsker til turen op til Veleta. Hvis det blæser kan det blive særdeles koldt.

Tag gerne en vandrestav med. Det kan dog lade sig gøre at gennemføre turen uden.

Tag rigeligt med vand. Jeg medbragte 1,5 liter og en Aquarius, men løb tør før vi var nede. Der plejer at være et par kilder undervejs, men de var udtørrede ved denne lejlighed.

Husk ordentlige sko med godt mønster.

Mange steder på ruten er der mobildækning – men ofte ikke 3 eller 4G.

 

 

Malaga pariserhjul

4/09/2015

Malaga Pariserhjul

Málaga by har fået en ny attraktion, Malaga pariserhjulet.  Malaga pariserhjulet kan selvfølgelig ikke konkurrere med London Eye i højden, men du får en fantastisk udsigt over Malaga by og havn.

Pariserhjulet bliver også kaldt for  “Prinsessen”  og når op i 70 meters højde.  Malaga pariserhjulet er placeret ved Muelle Uno på havnen (Malaga centrum). Selve turen tager 15 minutter, og du får tre omgange med hjulet.  Malaga pariserhjulet bliver officielt indviet den 6. september.

Hvis du allerede nu vil se, hvordan udsigten er fra toppen af pariserhjulet, så klik her på denne YouTube video.

Entré priserne er som følger:
Børn under 80 cm:  Gratis.
Børn over 80 cm:    6 euro
Voksne:                   10 euro

Malaga pariserhjulet er åbnet fra kl. 11 til kl. 01 om natten.   Nyd udsigten over Malaga by med denne nye attraktion.

Et tre dages besøg til Cabo de Gata i Andalusien

11/05/2015 | 2 kommentarer

San Jose Almeria

Vi havde brug for at slippe lidt væk fra hverdagen, og besluttede derfor at tage tre dage til Cabo de Gata, det sydøstligste punkt på den Iberiske halvø – og et af Spaniens mest særprægede og spændende naturreservater.
Vi bookede derfor tre overnatninger på det 4stjernede MC San Jose, der er beliggende nær centrum i områdets hovedby, San José.

Lørdag den 25. april
Vi pakkede vor Helle Hollis udlejningsbil fra morgenstunden og satte kursen mod San José, som ligger 235 km fra Malaga Lufthavn. Turen fra Málaga til omkring Almuñecar er meget smuk, også selvom man som vi vælger at køre ad motorvejen. Fra Almuñecar kører man igennem noget af det mest surrealistiske landskab jeg har set. Det er i lange perioder umuligt at få øje på jorden. Hele landskabet er som svøbt ind i plastic, og når man ser det fra afstand så ligner det et sølvfarvet hav.
Der er tale om plasticdrivhuse. Området imellem Almunñcar og Murcia er spaniens grøntsagshave, og mange afgrøder kan her dyrkes bade tre og fire gange om året. Kønt er det ikke – men meget særpræget.  Fandt ikke anledning til at tage et foto.

Frokosten blev indtaget i Castell del Ferro, som ligger i Granada provinsen. Byen er ikke noget særligt, men ligger som en lille oase i alt plasticlandskabet. Lige ned til middelhavet, med en lille strandpromenade hvor der ligger en del små restauranter. Prisniveauet er yderst overkommeligt og kvaliteten høj sammenlignet med nogle af de mere turistprægede byer. Vi var heldige at der netop denne dag blev afholdt tapaskonkurrence, hvor de lokale barer, dyster om at få valgt den bedste tapa. (Lille ret eller appetitvækker som i hele Granada provinsen, ganske gratis, serveres når du køber et glas vin eller øl) I Málaga provinsen er det allerede blevet kutyme at tage sig betalt for tapas. Men her altså gratis!

Således forfriskede i øjne og gane fortsatte vi imod Almeria (som i øvrigt også er et besøg værd – med et gammelt fæstningsværk, som nu er tilgængeligt for offentligheden – gratis for EU borgere). Ved denne lejlighed fortsatte vi dog udenom Almeria og endte i San José hen på eftermiddagen, hvor vi hurtigt fandt vort hotel på højre hånd i 2. rundkørsel efter byskiltet.
Vi checkede ind på MC San Jose kl 17:00 i fin tid til eftermiddagskaffe (merienda), der skam hører med i prisen. Kaffe af høj kvalitet, juice og hjemmebag.

Lobby Hotel San Jose MC

Hotellets hyggelige lobby hvor sofaen er bygget i en båd.
Lobby_SanJoseMC_Hans

Room-HotelSanJoseMC
Vort store værelse med kæmpeseng

Udover at værelserne er usædvanligt store, så skal sengetøjet fremhæves. Det lækreste Egyptiske bomuld med hotellets monogram indbroderet. I minibaren findes der gratis flaskevand og overalt på hotellet gratis WIFI, så vi lige kan følge lidt med på nyheder og sociale media.

Aftenen blev tilbragt i downtown San Jose – blot 10 minutters gang fra hotellet.

Om selve byen kan siges at det er en hyggelig turistby, meget lille og overskuelig, med en marina og fiskerihavn midt i byen, for enden af vejen. Et lille torv hvor hele byen mødes om aftenen, og mange hyggelige steder hvor man kan nyde et glas vin eller øl. Alt indenfor få minutters gang fra hotellet, så man ikke behøver at tage bilen. Vi slog et smut ned omkring havnen for at se på bådene.

San Jose Almeria

Derefter et smut forbi en delikatesseforretning med typiske produkter fra området samt vin og tapas servering.

Tapa Deli San Jose Almeria

Forretningen var nyåbnet sidste gang vi for to år siden gæstede San José. Glædeligt at den fortsat eksisterer og at kvaliteten stadig er i top. Jeg har glemt navnet på forretningen, men den ligger i Calle Puerto, lige ved siden af en sportsforretning der hedder Media Luna.

Middagen blev til en pizza på Brigantino. Der findes to pizzariaer med samme navn i den lille by. Een i havnen, og een i hovedgaden Calle Ronda. De serverer begge fantastiske pizzaer, bagt i træfyret sten ovn, og personalet er begge steder ikke særligt servicemindede. Men pyt! De lagerfører min yndlings Sicilianske vin Corvo til blot 12€ pr flaske.

Søndag den 26. april
Efter en overdådig morgenmad, som naturligvis også var indbefattet i prisen, besluttede vi at lave et hike til et nærliggende fiskeleje Isleta del Moro – ca. 10 km – linealt.

Kort San Jose Almeria

Fra hotellet gik vi tilbage mod indkørslen til byen (der er kun den samme). I den sidste rundkørsel gik vi til højre i retning af campingpladsen og Playa Higuera. Herfra går vejen let opad indtil asfalten hører op. Herfra starter et spor som følges mere eller mindre ligeud (gå ikke til højre til Playa Higuera) . Sporet bliver efter kort tid til en sti, der stiger stejlt. Man kan se et gammelt fyrtårn på toppen.

Vandretur Cabo de Gata Almeria

Selvom vi ikke skal op til fyrtårnet, så fungerer det som et udmærket pejlemærke. Det er ikke muligt at gå forkert. Når blot stien følges og når blot det går stejlt opad. Dette stykke er det eneste stykke på hele turen som kan give lidt udfordring. Men underlaget er ret stabilt, så det er blot med at finde et tempo der passer til ens kondition.
Når toppen er nået belønnes man med den mest fantastiske udsigt tilbage imod San José, Higuera stranden og ud over middelhavet.

san jose almeria
San Jose Almeria

Nu følges kystlinien i nordlig retning (til venstre når du står og kigger ud over vandet). På turen kom vi forbi den ene lille bugt efter den anden, alle et helt lille maleri for sig selv. Jeg vælger at lade fotoerne tale for sig selv. Udover selve den betagende udsigt koncentrerede vi os på denne tur på floraen, der netop på denne årstid er meget righoldig. Når vi kommer en måneds tid eller to længere hen på året, så er det så som så med blomsterfloret. Cabo de Gata er en af Spaniens tørreste pletter.

Flowers-Andalusia Flowers-desert-spring-almeria - copia Flowers-spring Flowers-spring-Andalusia - copia

Vi fulgte stien langs vandet i ca. 6-7 kilometer, forbi et gammelt fæstningsværk og en lille bebyggelse, hvor der denne dag blev afholdt et lille marked, hvor forfriskninger kunne nydes.

Fort-Isleta-del-Moro-Almeria

Fort-Isleta-del-Moro - copia

Lunch-Isleta-del-moro
Se lige den flotte himmel!
Herefter fulgte vi asfaltvejen ind i landet, ca. 1 km indtil vi kom til Isleta del Moro hvor vi spiste en lækker frokost med muslinger af forskellig art og en pragtfuld tomatsalat lavet af Raf tomater. Raf tomater smager som tomater skal smage – af tomat!

Shell-fish
Spansk frokost muslinger
Selve restauranten er beliggende 5 meter fra vandkanten i det lille fiskerleje, hvor bådene fortsat trækkes op på land hver aften. Og godt det samme, for denne eftermiddag brød stormen ud, med vindstød på over 100km i timen. Det lille telt som vi spiste i blafrede så vildt at det i perioder var vanskeligt at føre en samtale.

Lunch

Efter frokost enedes vi derfor om at vi havde gået tilstrækkeligt, og tog den lokale taxa (Vincente) tilbage til San José og hotellet – igen i tid til eftermiddagskaffe.
Om aftenen blev det til middag på hotellet, hvor der serveredes 3 fantastisk lækre retter for blot 20€. Hotellet var desuden vært ved et glas lokalt vin som blev serveret i hotellets spændende og hyggelige bodega. En skam at vi var de eneste gæster i bodegaen denne aften. Restauranten havde 3 borde besat, så der var god tid til at sludre med den venlige betjening.

Bodega-Hotel-San-Jose-MC

Vi spurgte bl.a. om de vidste hvad initialerne MC står for. De vævede noget om Maria Carmen, som vist var fornavnet på ejerens bedstemor, men uden at virke overbevisende. Jeg checkede det siden på hotellets hjemmeside, og fandt ud af at det står for Monte y Cala (Bjerg og Bugt) – og intet kunne vel være mere betegnende for San Jose som bjerg og bugt. Det rummer til fulde begge dele.

Monte-y-cala

Mandag den 27. april

Vi gjorde fuld brug af vor Helle Hollis udlejningsbil denne dag ved at køre op langs kysten og besøge andre små bugte og fiskelandsbyer. Særligt skal fremhæves Agua Amarga (bittert vand) som er en meget hyggelig, om end søvning bade og fiskerby.
Hvis man er til total fred og ro, så kan jeg anbefale at besøge Cala del Plomo (blybugten). Der findes ingen asfaltvej hertil. Man følger en grusvej på ca 6 km. Rysteturen lønner sig når man kommer til en totalt menneskeforladt bugt indrammet af de flotteste klippeformationer.
Inden turen igen gik tilbage  til San Jose og hotellets eftermiddagskaffe, nåede vi lige at se fyrtårnet på Cabo de Gata. Man kan køre helt ud til fyret, hvorfra der er den mest fantastiske udsigt.
Eneste klage denne dag var at vi hverken så sæler eller delfiner. Iflg. Skiltene skulle det være muligt at se begge arter i det allestedsnærværende vand, der i øvrigt også er beskyttet naturområde.
Fra oplevelserne denne dag vil jeg igen lade fotoerne tale for sig selv.

Cabo de Gata Almeria

Cabo-de-Gata-nature
Almeria-nature

 

Cabo de Gata Andalusien

Tirsdag den 28. april

Gik turen tilbage til Málaga – med et enkelt stop i Almuñecar som vi sidst har besøgt for 25 år siden. En helt vild udvikling og stor kontrast til de seneste dage på Cabo de Gata, hvor livet går stille og roligt, og hvor mennesket stadig ikke har betvunget naturen – takket være at hele området er udlagt til naturpark.
Hvis du selv har fået lyst til at tage en tur til Cabo de Gata,  så husk at du ikke har nogen kilometerbegrænsning når du lejer din bil hos Helle Hollis.
Vil du vide mere om turen til Cabo de Gata så skriv til hhfrom@hellehollis.com

Facts:
Malaga – San José:  235 km.
Hotel MC San Jose : 3 nætter med morgenmad 204€ igennem www.booking.com
Eller direkte fra www.hotelesmcsanjose.com
Taxa Vicente 608056255 – tog 15€ for turen fra Isleta del Moro til San José
Bilen lejer du naturligvis hos www.hellehollis.com eller ringer +34 952245544

Hans Hugo From, Direktør
Helle Hollis Car Rental

Hans og Ingelise Cabo de  Gata

Gårdhave festival i Córdoba

27/04/2015

Gårdhave i Cordoba

De smukke gårdhaver i Córdoba, som på spansk hedder ”Los Patios”, vises hvert år frem i maj måned for offentligheden til  gårdhave festivalen. Det  er en konkurrence om hvem der har den smukkeste gårdhave.

I år kan du besøge gårdhaverne fra den 4 maj til den 17 maj.  Det er gratis at besøge gårdhaverne.

Er du i Málaga i denne periode, så anbefaler vi, at du laver en udflugt til Córdoba.  Det er utrolig smukke gårdhaver med blomster og grønne planter  du kan opleve. Du kan sagtens komme frem og tilbage på en dag fra Málaga, hvis du ikke ønsker at overnatte.

Klik på linket her for at se et bykort over Córdoba, og hvor du kan se gårdhaverne. Haverne er åbne fra kl. 11-14 og fra kl. 18-22 hver dag.

Hvis du planlægger at tage til Córdoba i en weekend, så skal du være opmærksom på, at du skal bestille billet på følgende link.  Klik her. 
Du vælger en dato, tidspunkt og en gårdhave zone.  Du kan så besøge alle gårdhaver som er i din valgte zone. Print billetten, og fremvis den når du ankommer til gårdhaven. Husk at der er gratis adgang.

Billet systemet er lavet for at undgå for lange køer i weekenden, og  er kun gældende for følgende dater:  8-10 maj og 15-17 maj 2015.

Du kan også altid få mere information på turist kontoret i Córdoba.

Besøg orkidé parken i Estepona

24/04/2015

Orkidé park Estepona

Der er netop blevet inviet en spændende botanisk have med speciale i orkidéer i Estepona by.

Orkidé parken ligger i udkanten af Estepona by, ”Calle Salvador Dali nummer 22”, og ses tydeligt i landskabet med tre karakteristiske glaskuppler, hvoraf den ene er 30 meter høj.
Orkidé bygningen er delt op i to dele på henholdsvis 1000 m2 og 15000 m2 som igen er adskilt af en bambus skov.

orkidé park estepona

Inde i glasbygningen er der et vandfald og blandt andet på den 12 meter høje mur vokser der orkidéer i i forskellige etager. Der er over 1600 forskellige orkidé sorter og 8000 andre plante sorter. F.eks. finder du blomsten ”Ylan Ylan” (Cananga odarata) som anvendes i parfume industrien i så kendte parfume mærker som Dior eller Channel. Eller du kan se vanilieplanten som er en lian voksende orkidé plante.

Der er gratis adgang og åbningstiderne fra tirsdag til søndag er fra kl. 11-14 & kl.18-21. Om fredagen og lørdagen er der åbent til  kl 23. Der er lukket om mandagen.

I nærheden af den botaniske have er der gratis parkerings pladser.

 

Fotos: estepona.es/turismo

Tips til Sevilla byfesten i april

16/04/2015

Sevilla byfest i april

Mandag aften den 20 april omkring midnatstid bliver Sevillas byfest, også kaldet ”Feria de Abril” på spansk, officielt inviet ved at flere tusinde lys på indgangsporten til festpladsen bliver tændt.
April byfesten i Sevilla varer til den 26 april, så du har en hel uge til at besøge den i.

Her kommer nogle gode tips, hvis du planlægger at besøge byfesten.

Hvor afholdes byfesten i Sevilla?
Byfesten holdes i området der hedder  “Los Remedios” og er delt op i en del med små fest telte (også kaldet casetas på spansk) og en anden del hvor der er tivoli attraktioner.

Kan jeg besøge alle telte?
Et af kendetegnene ved byfesten i Sevilla er, at en del af  teltene er private og man kan ikke komme ind uden at være inviteret eller at man er medlem af foreningsteltet.
Men der findes 16 store telte som er offentlige, og hvor alle kan komme ind.  Ved indgangen til festpladsen er der en oversigt over de forskellige telte, som du let kan finde. Desuden er det en oplevelse i sig selv bare at gå rundt på den store festplads.

Der danses sevillanas overalt og hvis du ikke skal køre bil, så prøv også den typiske drink ”rebujitos” som er sherry blandet med citronvand eller 7-Up.

Hvilket tidspunkt er bedst at besøge byfesten?
Vi anbefaler at du kommer fra middagstid af (fra kl. 13:30) , hvor du kan opleve heste kareter, sevillana dans, og se de flotte flamingo kjoler som kvinderne er klædt i.    Fra kl. 20 af om aftenen er der ikke længere heste kareter i gaderne, og festpladsen bliver indtaget af unge der fester. Hvis du er mere til natte livet, så skal du komme senere på aftnen.

Husk godt fodtøj
Et par behagelige sko er et must under besøget, og vær opmærksom på, at de vil blive meget beskidte.  Gaderne på festpladsen er  belagt med gult sand. Det samme som også anvendes i en tyrefægter arena, og gør skoene ret så beskidte og støvede.

Parkering af bilen
Det anbefales at bilen parkeres et stykke fra byfestpladsen, og  at der benyttes offentlig transport for at komme dertil. Under byfest ugen er der indsat ekstra busser som kører døgnet rundt, så man let kan komme frem og tilbage.

Aftal et fast mødested på festpladsen
Der er over 1000 fest telte og 15 gader på festpladsen med et mylder af mennesker og heste kareter.   Det er meget let at blive væk fra hinanden så aftal et bestemt mødested at finde tilbage til, hvis det skulle ske.

Nyd feststemingen, musikken og de glade mennesker, og få dig en rigtig spansk ferieoplevelse

.