Trafik radarer bliver synlige i Spanien

16/03/2015

Fart Radar spanien

Der er over 800 trafik radarer sat op på de spanske veje, så man skal sørge for at overholde fartgrænsen for at undgå at få en bøde på sin ferie.
Hidtil har radarer været skjult, hvilket har resulteret i, at mange har fået sig en ubehagelig overraskelse i form af en bøde efter en endt ferie.

Den spanske trafikstyrelse DGT flytter nu rundt på radarerne, så størstedelen  bliver placeret på landevejene, hvor de fleste trafikulykker sker, og de bliver synlige på vejene.

Placering af radarerne kan ses på DGTs hjemmeside .

Hvis du vil se placeringerne for radarer i Malaga så kan du klikke her

Desuden har DGT ændret på kriterierne for hvornår  trafik radaren  udsteder en bøde.

Hvor der hidtil var muligt at overskride fartgrænsen med 12-15 km/t, så er den nu kun på 7 km/t ved hastigheder under 100km/t.  Ved hastigheder over 100 km/t er grænsen for hvornår en bøde udstedes, sat til 7% overskridelse.

Her får du nogle eksempler:
Hastighed på 50km/t          -  trafik radaren giver bøde ved 58km/t
Hastighed på 80 km/t         -  trafik radaren giver bøde ved 88km/t
Hastighed ved 100km/t      -  trafik radaren giver bøde ved 109 km/t
Hastighed ved 120 km/t      -  trafik  radaren giver bøde ved 131 km/t.

På Solkysten er der især to steder, hvor der bliver givet mange fartbøder.

Det ene sted er vest for Malaga på A-7 Faro de Calaburras. I strækningen fra km 205,2 til km 200,1 er maksimum hastigheden 80km/t.  Der bliver udregnet en gennemsnits hastighed over denne strækning, og det gælder både i retning Fuengirola –Marbella som i retningen Marbella –Fuengirola.

Den anden strækning er øst for Malaga på A-7 ved Torrox tunnelen fra km 287,6- km 288,7.  Her er  hastighedsgrænsen sat til 100 km/t.

Som altid beder vi vore kunder om, at fartgrænsen overholdes. Det er så ærgeligt at få sin ferie ødelagt med en fartbøde.
Kør sikkert under din ferie!

Book billet til “Caminito del Rey” – kongestien i El Chorro, Malaga

2/03/2015

Bro Caminito del Rey

Sådan gør du, når du skal reservere billet til ” Caminito del Rey” – den spændende vandretur på kongestien i El Chorro, Málaga.   Kongestien åbner for publikum den 28 marts 2015.

Billet bestilling til Caminito del Rey  – Malaga.
Du skal reservere billetten på den officielle webside for Caminito del Rey. Klik her.

Du kan maksimalt reservere 5 billetter ad  gangen og to måneder i forvejen.  Der bliver sendt grupper af  50 personer afsted på turen hver halve time.

Indgangsbilletten er personlig og man skal fremvise pas eller anden identifikation sammen med billetten når man starter og slutter ruten.  Det samme gælder også for børn, hvor der desuden skal fremgå navnet på den ledsagende voksen.  Af sikkerhedshensyn skal børn være over 8 år for at kunne gå turen.

Du skal ankomme 30 minutter før den bestillte adgangstid for at blive organiseret i grupper.

Vandreturen

Selve vandreturen er fra punkt A til B dvs at den er lineær, og du skal derfor sørge for, at du har transport til at komme tilbage til dit udgangspunkt. Der arbejdes iøjeblikket på en minibus service, men endnu er dette ikke kommet istand. Man kan dog gå så langt man ønsker  og vende retur igen til samme udgangspunkt, hvis man kun vil gå en del af turen.

Ruten kan vandres fra Ardales (Guadalhorce vand dæmning), og vil gå ned ad bakke eller  du kan gå fra El Chorro togstation (Álora) og  vandreturen vil gå op ad bakke.

Hvis du starter ved Guadalhorce vand dæmningen med udgangspunkt ved restauranten Kiosko, så  skal du først gå 2,7 km til kontrolstedet som ligger ved det gamle vandkraftværk.  Denne del vil tage ca. 50 minutter.  Dernæst starter selve vandreturen på kongestien som vil tage ca. 4 timer for at nå til El Chorro togstation.

Hvis du starter ved El Chorro togstation, går du først 2,1 km og kommer forbi en campingplads og  over en bro før kongestien starter.  Turen går opad hele tiden og vil tage ca. 5 timer at gennemføre.

Hele ruten er på 7.7 km hvoraf de 4,8 km er på gangbroer der er hugget ind i de lodrette klippevægge.

Caminito del Rey - Kongestien

Regler der skal overholdes under vandreturen

Grundet sværhedsgraden, højden på ruten og den snævre sti, så er der fastlagt regler, der skal overholdes for, at det bliver en sikker vandretur for alle besøgende.

Det er obligatorisk at gå med en sikkerhedshjelm som bliver udleveret ved indgangen, da der kan være risiko for, at der falder små sten ned fra bjerget.

Når man går på stien skal man altid holde sig til højre.

Hvis man krydser med en anden besøgende skal man vise hensyn så den der går yderst ikke kommer i fare.

Man må ikke gøre stop undervejs på ruten for at undgå at der dannes køer.

Man må ikke fotografere med tripode eller andet udstyr som kan være en hindring på stien.

Børn skal være over 8 år og må ikke bæres af en voksen eller løftes op på noget tidspunkt under turen.

Det er ikke tilladt at medbringe en stor vandre rygsæk under turen.

Der er ikke mulighed for at købe mad undervejs og  da turen kræver en vis fysisk anstrengelse,  anbefales det,  at man har vand, museli bar, chokolade, og frugt med i en lille rygsæk.

Man må ikke holde pause undervejs for at spise, og der er heller ikke afsat plads til dette på stien. Det anbefales, at man har en sandwich med til at spise før eller efter at turen er gennemført.

Vær velforberedt med kasket, solcreme samt fodtøj der er beregnet til denne gåtur.

Man skal anvende et regnslag hvis det skulle begynde at regne. Det er forbudt at have en paraply med.

Hvis der er kraftig vind bliver stien lukket.

Der er ingen toilet faciliteter på stien.

Man må ikke ryge.

Man må ikke have kæledyr med på turen.

Man må ikke råbe eller høre høj musik på turen.

Hvis man lider af højdeskræk, har dårligt hjerte eller anden sygdom som kan være til hindring for at gennemføre turen, så bør man selvfølgelig ikke gå denne.

Hvis man dyrker sporten bjergklatring,  og ønsker at klatre under kongestien, så skal man tilmelde sig hos  kontrolcentret. Det er gratis at klatre, men man skal fremvise en rejseforsikring som dækker bjergklatring.  Desuden må man ikke anvende jernstrukturen fra kongestien til klatringen.

Caminito del Rey

Praktiske oplysninger:
Åbningstider
Vinterperiode  (01/11 -31/03)  Åbent kl. 10-14.
Sommerperiode (01/04-31/10)  Åbent kl. 10-17.

Der er lukket om mandagen.

Der er gratis adgang det første halve år til Caminito del Rey i Málaga.  Du kan her læse vor tidligere blog artikel om Caminito del Rey, og hvordan man kommer dertil.

Fotos: Diputacion de Málaga

Det Russiske Museum åbner i Málaga

21/02/2015

Tabacalera Malaga

Málaga bliver mere og mere kendt som en kulturby med spændende kunstmuseer, hvor vi allerede har Picasso, CAC og Carmen Thyssen museet.

I løbet af  marts måned bliver endnu et kunstmuseum inviet, hvilket er ”Samlinger fra Det Russiske Museum”.

Det Russiske Museum  i Skt. Petersborg har en af verdens største samlinger af russisk kunst. Det er første gang at en del af dens kunstværker bliver permanent udstillet i Europa.

Den permanente udstilling hedder  ”Russisk kunst i perioden XV-XX” og indeholder blandt andet fra XV perioden icon malerier. Fra avantgardekunst perioden bliver der bl.a. vist malerier fra Kandinsky og Chagall. Denne udstilling kan ses frem til november 2015.
Den skiftende udstilling hedder ”Russisk kunst på Diaghilevs tid”, og kan ses frem til september måned. Diaghilev  var grundlægger af den russiske ballet og arrangerede desuden kunstudstillinger.

Den nye afdeling af Det Russiske Museum ligger i den gamle renoverende tobaksfabrik i Málaga, også kaldet for ”Tabacalera”. Den bliver nabo til veteranbil museetMuseo Automovilistico” så der er rig lejlighed  til at besøge begge museer på samme dag.

Adressen er Av. Sor Teresa Prat, 29003 Málaga og det tager kun 10min. i bil fra Málaga lufthavn.  Entré prisen er 8 euro for både den permanente og skiftende udstilling og der bliver gratis adgang hver søndag eftermiddag fra kl. 16 af til lukketid.

Åbningsdatoen for “Samlinger fra Det Russiske Museum” bliver onsdag den 25 marts 2015.

Klik her for at se hjemmesiden til De Russiske Samlinger i Malaga

 

De berømte appelsintræer i Sevilla – vidste du at ..?

21/02/2015

Sevilla appelsintræer

Sevilla  er blandt andet berømt for sine mange appelsintræer overalt i byens centrum ,og når træerne blomstrer i foråret, så dufter det skønt i byens gader.

Her er nogle sjove data som du sikkert ikke vidste om appelsintræerne i Sevilla.

-   Der er 25.000 appelsintræer i Sevilla, som gør byen til verdens eneste by med flest appelsintræer.  Appelsinerne på træet er ikke  anvendelige til juice da de er meget bitre i smagen.

-    Appelsintræet kom oprindelig fra Kina, hvor det blev anset for at bringe lykke til ejeren. Dette var en af årsagerne til, at appelsintræet blev så hurtigt udbredt i Sevilla.

-   Det var maurerne som indførte appelsintræet i Sevilla.

Appelsiner Sevilla fra Sanlúcar Mayor

- Indtil middelalderen blev appelsinen udelukkende anvendt som lægemiddel.

- Det spanske navn for appelsintræ er ”naranjo”  og for frugten appelsin ”naranja”.

- Det indiske navn for appelsintræ er nâranga som betyder ”duftende”.

- Sevilla appelsinen bliver anvendt til parfume, vin og til marmelade. Det mest kendte mærke er nok ”Seville Orange Marmalade” der sælges i England.

Hvis du vil opleve Sevilla når appelsintræerne blomstrer, så skal du besøge Sevilla i marts og begyndelsen af april måned.

Læs mere her om Sevilla

Kilde: www.visitaSevlla.es

En gåtur på kongestien “El Caminito del Rey” – en fantastisk naturoplevelse!

9/02/2015 | 1 kommentar

Caminito del Rey - Kongestien

Ønsker du at få lidt adrenalin i blodet under dit næste ophold på Costa del Sol ? Og lider du ikke af højdeskræk?
Så anbefaler vi et besøg til den nyrenoverede kongesti også kaldet på spansk ”El Caminito del Rey” i El Chorro området.

Kongestien ligger ca en times kørsel fra Malaga ved Alora – El Chorro området,  og blev bygget i 1905 af vandforsyningsselsskabet som skulle bruge en adgang mellem sine to vandkraftværker der lå i bjergpasset Desfiladero de los Gaitanes.
For at gøre det lettere for mandskabet at tilse vandkraftværkerne og transportere materialer imellem disse, blev der hugget en sti ind i den stejle klippeside og lavet en hængebro der gik over en flere hundrede meter dyb bjergkløft.
Bro ved kongestien

Stien  fik navnet ”kongestien” efter at kongen Alonso XIII gik ad denne under indvielsen i 1921 af  en dæmning.

Som tiden gik blev denne sti stærk forfaldet da den ikke blev vedligeholdt.  Da det er et yndet område for bjergklatring, så blev den dog stadig benyttet af bjergklatere.  Efter at der skete flere dødsulykker grundet den dårlige tilstand, blev stien helt lukket af.

For et år siden begyndte man at renovere og rekonstruere denne sti som går langs med stejle bjerg vægge.  Det har været et meget stort og kompliceret arbejde at få kongestien rekonstrueret, men nu bliver den endelig indviet.

Stien er 3 km lang og lavet af træbjælker som er fæsnet med jernstænger ind i bjergsiden. Nogle steder er der glasgulv så man kan se bjergkløften og floden 100 meter under sig.

Caminito del Rey - kongestien

For at du kan få et indtryk af højderne hvor stien går, så tag et kik på denne flotte video.  Vi er sikker på, at selv med den værste højdeskræk får du lyst til at tage gåturen eller ej …?

Se videoen hvordan de rekonstruerede kongestien .

Det er planlagt at åbningen sker i påsken, men  endnu er den endelige dag ikke fastlagt.  For at besøge kongestien skal der reserveres billetter på en hjemmeside (som heller ikke er offentliggjort endnu), da man kun tillader grupper af 25-30 personer ad gangen til at gå på stien med en guide. De første tre måneder bliver der gratis adgang til kongestien.

Så snart vi hører hvor og hvordan der kan reserveres til et besøg på kongestien, så vil vi meddele det i et nyhedsbrev eller på facebook.

Klik her for at se den officielle hjemmeside for kongestien.

Kørselvejledning til El Chorro:
Fra Malaga lufthavn skal du køre ad A-357 mod Cartama indtil km 22 hvor der vises af til El Chorro, Embalses. Her kan du enten stoppe ved El Chorro – eller fortsætte og følge anvisningerne til en gåtur langs stien Sendero de Gaitanejo som er en rundtur på 5,5  km.

Fotos: Diputación de Málaga

Zoo de Castellar – en anderledes zoologisk have i Cadiz provinsen

26/01/2015

Zoo de Castellar

Zoo de Castellar er en anderledes lille zoologisk have at besøge. Det er en allertiders udflugt for alle dyrevenner eller familier med børn.
Den zoologiske have er faktisk et redningscenter for eksotiske dyr i Cadiz provinsen.

Stedet er ret ukendt i Andalusien da den ikke annoncerer så  meget som andre zoologiske haver, men alle der har besøgt stedet, anbefaler varmt at det er et besøg værd.  Den lille zoologiske have har været åbent for publikum siden 2002.

Zoo de Castellar startede som et privat initiativ som redningscenter for eksotiske dyrearter der var blevet konfiskeret af politiet for ulovlig dyrehandel eller hvor private personer havde haft dem ulovligt som kæledyr. Her blev de passet og plejet, men efter et par år besluttede ejerne at åbne stedet op for publikum så alle kunne lære dyrerne at kende eftersom dyrene allerede var ude af deres naturlige leve omgivelser.

Forskellen på denne zoologiske have til andre steder er, at det er et redningscenter for dyr, og der er en tæt kontakt med dyrene. Børnene kan komme helt tæt på  og få lov til at røre dyrene og give dem at spise. Dog altid overvåget og guidet af en af dyrepasserne. Børnene får endvidere en masse information om dyrene,. I Zoo de Castellar, som er en lille zoologisk have, kan børnene blandt andet hilse på Adon den hvide tiger, Sasha en bengalsk tiger, Bambina en antilope unge, og David den hvide papegøje.

Den zoologiske have er åben hver dag hele året rundt fra kl. 10 til solnedgang.

Billetprisen er 9 euro for børn og 15 euro for voksne, og 11 euro for pensionister.

Kommer du fra Malaga af, skal du tage  A-7 i retning af Estepona.  Ved Sotogrande tages der afkørsel 130 Guadeira/Castellar, og der køres ad Crta. De Arenillas/A-2100 . Efter ca. 11km fra denne afkørsel finder du Zoo de  Castellar.

Adressen er Cerro del Moro s/n  -  11350 Castellar de la Frontera

Selve køreturen tager ca. 1h og 40 minutter fra Malaga lufthavn af, hvis der benyttes betalingsmotorvejen.

Læs videre her om  Zoo de Castellar.

Ferietip til Málaga: Oplev Messi og Ronaldo på La Rosaleda

15/01/2015

Malaga CF

For fodboldfans på ferie i Málaga, kan byen tilbyde en ekstra oplevelse. Nemlig en fodboldkamp på La Rosaleda, Málaga CF’s hjemmebane og er du heldig hedder modstanderen FC Barcelona eller Real Madrid.

I samarbejde med rejseguiden VisitFootball.dk bringer vi her et par gode råd og vejledning til hvordan du kommer til live fodbold i Málaga.

Om Málaga CF
Málaga Club de Fútbol, som klubben officielt hedder, er fra 1904 og har hjemmebane på det intime stadion La Rosaleda med plads til godt 29.000 tilskuere. Klubben har spillet 33 sæsoner i La Liga med en 4. plads i 2012, som det bedste resultat. I 2002 vandt klubben UEFA Intertoto Cup og nåede i samme sæson til kvartfinalerne i Europa League, hvor den portugisiske klub Boavista trak det længste strå.

Endnu et højdepunkt i klubben historie og den hidtil flotteste præstation, var i sæsonen 2012/13. Her gik Málaga CF videre fra gruppespillet i Champions League og helt til kvartfinalerne i Europas fineste turnering. Endestationen blev Borussia Dortmund med et samlet 3-2 nederlag. Pt. ligger Málaga CF på en fornem 7. plads til La Liga.

Den danske fanklub – din genvej til fodboldbilletter
Den danske fanklub for Málaga CF hedder La Peña de Dinamarca og holder til i Málaga. Fanklubben kan hjælpe med kampbilletter til Málaga CFs kampe, som de også sælger via deres hjemmeside. Derudover tilbyder fanklubben før-kamp-arrangementer med spisning og oplæg til kampen. Det kan varmt anbefales at kontakte fanklubben, hvis man er på ferie i Málaga vil til fodboldkamp. Mere info om billetter kan findes på http://www.malaga-support.dk

De største kampe – med de største stjerner
Er du heldig, kan du opleve nogle af verdens største fodboldstjerner på La Rosaleda. Både FC Barcelona med Messi og Real Madrid med Ronaldo på holdet gæster Málaga en gang hver sæson til kampene i La Liga. Er dette tilfældet skal du være i god tid for at sikre dig billet. Andre store kampe er mod klubber som Valencia, Atletico Madrid, Sevilla og det Andalusiske lokalopgør mod Granada – en by som kun ligger 125 km fra Málaga.

Fodboldturist?
Er du interesseret i fodboldrejser til flere byer og klubber i Europa, kan du finde rejsetips og vejledning på http://www.visitfootball.dk/fodboldrejser

Shopping centre på Costa del Sol

13/01/2015 | 1 kommentar

shopping i fuengirola

Er  du egentlig klar over hvor mange forskellige shopping centre du har tilrådighed på Costa del Sol ?

Vi giver dig her en kort oversigt over shopping centre på Solkysten, så du let kan vælge hvor du ønsker at tage hen.   Ønsker du at købe spansk mode , sko, smykker eller spise tapas så har du alle muligheder ved at besøge et af de følgende steder.

La Cañada i Marbella
Shopping centret La Cañada i Marbella er et af de største på Costa del Sol.  Der findes over 150 butikker med varieret udvalg af tøj, eletronik, sko, møbler etc.  Desuden er der restauranter, biograf og et stort supermarked.
En af fordelene ved shopping centret  i La Cañada er,  at der er gratis parkering  både udendørs såvel som i den underjordisk parkeringskælder.

Shopping centret er åbent fra mandag til lørdag fra kl. 10-22 og er i sommer højsæsonen samt i december måned også åbent om søndagen.
Kommer du fra Málaga lufthavn af, så kør i retning af Marbella og  du skal tage afkørsel 184 fra A7 motorvejen for at komme til La Cañada.

Stormagasinet El Corte Inglés
Et af Spaniens kendetegn er stormagasinet El Corte Inglés som har et rigt udvalg af alle former af produkter lige fra tøj af kendte mærkevarer til frisør salon og rejse bureau.
I Málaga provinsen findes El Corte Inglés stormagasinet  i centrum af Malaga by og lige udenfor Malaga by ved kongres centret. Derudover der er El Corte Inglés Mijas Costa, som ligger ved omfartsvejen i Fuengirola og der er en mindre udgave af El Corte Inglés i centrum af Fuengirola by. I Puerto Banus, Marbella, finder du også et El Corte Inglés, som nok er kystens største stormagasin.

Miramar shopping center i Fuengirola
Ved omfartsvejen  A-7 i Fuengirola, er der fint vist af til shopping centret Miramar ved afkørsel 208.  I Miramar er der et stort udvalg af butikker såsom Zara, Massimo Dutti,  Adolfo Dominquez og Primark. Med over 3000 gratis parkeringspladser er det let at komme til og få gjort sine indkøb. Der er desuden også et stort Eroski supermarked, biograf med 12 sale  og restauranter.  Der er mulighed for at børnene kan lege i Miramar klubben som er åben fra onsdag til lørdag  for børn i alderen 4-12 år.
Miramar shopping center er åbent fra mandag til lørdag  i tidsrummet  kl. 10-22, og  også på søndage i sommer højsæsonen samt i december måned.

Shopping centre øst for Malaga
Øst for Malaga findes der  shopping centret  ”Rincon de la Victoria” som du kommer til fra motorvejen A-7 eller MA-24.  Her er der over 60 butikker, en biografi med 16 sale og et stort supermarked. Og der er selvfølgelig gratis parkering af bilen.

Kører du lidt længere øst for Malaga, kommer du til shopping centret  El Ingenio, som ligger tæt ved Torre del Mar.  Husk at tage afkørsel 272 fra A-7, hvor man kan se shopping centret fra motor vejen.  El Ingenio tilbyder gratis børneklub for børn mellem 3-12 år imedens du foretager dine indkøb. Der er over 100 butikker i centret, biograf og et stort supermarked, så der der nok at vælge imellem.

Malaga centrum
I centrum af Malaga by findes der 3 shopping centre forholdsvis tæt på hinanden.

Shopping center Larios Centro ligger parallelt med Avenida de Andalucia,  som er tilkørselsvejen til Malaga centrum, hvor du drejer af mod Avda. de la Aurora.
I shopping centret finder du et stort udvalg af butikker, biograf med 10 sale, et stort supermarked og  der er gratis wi-fi i restaurant området.

Et andet shopping center er Malaga Plaza som også ligger parallet med Avda. de Andalucia på gaden Armengual de la Mota.  Du finder her special butikker , Fnac og der arrangeres ofte mode opvisning, koncerter, og kunstudstillinger i centret.

Endelig er der shopping centret Vialia som ligger ved hovedbanegården i Malaga. Også her er der et stort udvalg af butikker, biograf med 13 sale og restauranter.  Vialia ligger på Avda. de la Estación og ikke langt væk fra Larios shopping center.

I den anden bydel af Malaga  og tæt på fodbold stadionet finder du shopping centret La Rosaleda på Avenida Simon Bolivar de Malaga. Her er der over 120 butikker, restauranter, biograf og et stort supermarked til at købe ind i.

shopping centre Costa del Sol

Shopping center tæt på Málaga Lufthavn
Plaza Mayor shopping center
Endelig tilsidst har vi Plaza Mayor shopping center som kun ligger fem minutter i bil fra Málaga lufthavn.  Shopping center Plaza Mayor ligger på MA-20  og du skal tage afkørsel ”Parador de Golf”. Selve shopping centret  er bygget i andalusisk stil som en mini landsby hvor man går rundt i et åbent område. Der er mange restauranter og tapas barer du kan prøve, samt biograf med 20 sale.  Det er let at parkere udendørs og det er et meget populært sted i weekenderne for at gå ud om aftnen og more sig.

Sierra Nevada – ski sæsonen er startet i Granada !

2/12/2014

Sierra Nevada familie

Den 28 november blev ski sæsonen officielt inviet i Sierra Nevada.  Desværre er der i år endnu ikke kommet megen sne og der er iøjeblikket kun 9 km skiløjpe klar.  Derfor vil der i den første uge kun blive tilladt  et dagligt maksimum af 500 skiløbere.  Ski stationen har over 105 km løjper til rådighed når vejrforholdene tillader det. Sierra Nevada ligger kun 2 1/2 times kørsel fra Malaga,  og  er en dejlig dags udflugt.  Kør mod Granada og dernæst ad  A-395 mod Sierra Nevada. Skisportsstedet Sierra Nevada er ideelt for alle aldersgrupper. Der findes en særskilt afdeling for børn og familier med legeland, kælke bane og ski skole.  Læs mere her om familie aktiviteterne. Ønsker du at prøve kræfter med snowboard, så skulle du prøve snowboard afdelingen der  hedder Super Park Sulayr og har inddelt zoner efter forskelig sværhedsgrad. Klik her for mere information.(Desværre kun på spansk).

Sierra Nevada om aftnen

Eller måske du har lyst til at tage en tur på skiløjperne med kunstig belysning om aften ? Hver torsdag og lørdag aften fra kl. 19.00-22.00 er der 6 km skiløjper der er oplyste.

Har du fået lyst til at tage en tur til Sierra Nevada, så kan du altid tjekke sne situationen før du tager afsted her.

Fotos: www.sierranevada.es

Nye parkeringsautomater i Fuengirola

1/12/2014

Parkeringsautomat

Skal du besøge Fuengirola by og parkere i de blå zoner, så vil vi gøre dig opmærksom på, at der er kommet nye parkeringsautomater.
Disse har fået nogle nye funktioner, som vi gerne vil informere dig om, så du undgår at få en parkeringsbøde.

For at få printet din parkeringsbillet skal du starte med at trykke ”1” på skærmen. Dernæst skal du indtaste din lejebils nummerplade og du betaler for den tid du ønsker at parkere med mønter eller kreditkort.  Tryk tilsidst på den grønne tast og parkerings billetten  bliver nu printet som du kan lægge den i bilens forude.

Skulle du være så uheldig at få en parkeringsbøde, skal du trykke ”2” for at annullere denne bøde, og dernæst indtaste bilens nummerplade.  Der bliver vist beløbet at betale,  som kan gøres med kontanter eller kreditkort.

Det nye er, at der skal indtastes bilens nummerplade,  så husk at på Helle Hollis bilnøgleringen står der altid din bils nummerplade nummer, så det er let for dig at betale for parkeringen.