Hvor kan jeg printe mit boardingkort ?

25/06/2014

Helle Hollis PC service point

Når familien skal på sommerferie planlægges alt som regel ned til mindste detalje. Hotel og/eller lejebolig vælges. Flybilletter bestilles og betales, dog er det sjældent at den oprindelige pris indikation er den du ender ud med at betale. Der er tillæg for betaling med kreditkort,  og skal der være plads til tøj, sko og et par gode bøger betales der for kufferten.

Når afrejse datoen nærmer sig sætter du dig igen til computeren for at printe boardingkortene ud, du skulle jo nødig af med 15 € per flybillet, fordi du har glemt at printe dem og her kommer så  det sidste nye fra visse luftfartselskaber.

Man har meget “smart” indført at boardingkortet først kan printes 7 dage før afrejse, medmindre der igen betales et ekstragebyr (nu for en siddeplads), hvilket vil sige at udrejsens boardingkort printes uden problemer, mens hjemrejsens, først kan printes når du ligger ved poolen på din destination.

Smart, for hvem har lige adgang til en pc og printer under deres ferie, hvorfor de fleste igen trækker kortet op af pungen og betaler endnu et af de utallige gebyrer.

Men hos Helle Hollis er der hjælp at hente. Vi har en PC stående i venteområdet, hvor du selv kan fakturere online og printe dit boardingkort – helt GRATIS.

Vi anbefaler at du kommer ind en dag i din ferie for at printe kortet, så itilfælde af at der er problemer, at der er tid til at få det løst, eller at du kommer i god tid, før din flyafgang.  Det kan jo være en del andre af vore kunder som har fået samme idé.

Print GRATIS dit hjemrejse boardingkort hos Helle Hollis, endnu en af de mange fordele ved at leje din bil hos os !

Ødelæg ikke din ferie med fartbøder !

24/06/2014 | 1 kommentar

Bil

Vi har gentagne gange mindet om, at der er findes mange radar kontroller på de spanske veje, men desværre kan vi se på det store antal fartbøder vi får ind hver dag, at mange ”glemmer” at slippe foden på speederen.

Det er specielt to radar kontrol steder, hvor vi altid får bøder fra, og som vi vil oplyse jer om:

Radarkontrol på strækning A7 km 205,2 – km 200

På kystvejen A-7 fra Fuengirola i retning mod Marbella er der på km 205,2 en radar kontrol. Det er lige ved svinget ved fyrtårnet Calaburras.  Se link
På denne strækning må man køre 80 km og ved slutningen af strækningen ved La Cala de Mijas km 200 udregner radaren om man har kørt i gennemsnit 80 km/timen. Derfor er det ikke nok kun at køre langsommere ved denne ene radar, men under hele strækningen. Og det glæder selvfølgelig også i modsatte retning hvis du kommer fra La Cala de Mijas mod Fuengirola.

Radarkontrol i tunelen ved Torrox – strækning A7 km 287,7 – km 288,7
Det anden punkt er på A-7 i retning mod Nerja, fra km 287,7 til km 288,7. Det er i tunnelen ved Torrox hvor man må køre 100 km/t.
Også her udregner radaren den gennemsnitlige hastighed der er gennem tunnelen.

Skulle du være så uheldig at få en fartbøde, så husk at Helle Hollis altid fremsender et  informationsbrev til dig med kopi af bøden, så du er orienteret.

Det er vigtigt at understrege, at det er først når du modtager den orginale bøde i dit navn, at du skal betale den.  Man kan få  50% rabat, hvis man betaler indenfor et bestemt antal dage.

Selve betalingen kan ske online på DGT hjemmesiden (Den spanske trafikstyrelse hjemmeside).  Da hjemmesiden er på spansk, så har vi oversat proceduren til dansk og engelsk, som vi kan fremsende til dig. Envidere kan du også ringe til os, og vi kan være dig behjælpelig med betaling af bøden.

Så husk, at du vil altid først få et informationsbrev fra Helle Hollis vedr. bøden, og dernæst vil du modtage den orginale bøde i dit navn.  Enkelte kommuner kan tage flere måneder før de fremsender bøden og enkelte fremsender slet ikke.

God kørsel under din ferie og få ingen fartbøder.

Sankthans aften i Málaga

20/06/2014 | 2 kommentarer

SanktHans

Sankthans aften i Málaga er uden tvivl en af de mest magiske aftener i løbet af året i Málaga provinsen som bliver fejret om aften den 23. juni.

Hvordan fejres sankthans aften i Málaga?
Siden 18 hundredetallet er sankthans blevet fejret i Spanien. Dette er begivenheden, hvor familie og venner samles på stranden omkring et bål og der bliver grillet sardiner eller fisk for at nyde aftnen sammen. Efter midnat bliver der afbrændt nogle dukker som er blevet lavet specielt til lejligheden, og som ofte henviser til berømte personligheder.  Disse dukker bliver i Málaga kaldet for ”Juas” (Judas). Desuden er det en tradition at hoppe over ilden (bålet) og umiddelbart efter tage sig en svømmetur i havet eller i det mindste få sine fødder dyppet i havet medens man ønsker tre ønsker.

Sankthans aften traditionen
Traditionen bag sankthans aftnen med at lave bål på stranden og brænde ”Juas” af eller hoppe over ilden, kommer af, at man ønsker at efterlade dårlige tider.  Studerende, for eksempel, kan finde på at brænde noter og skolebøger af når skoleåret er afsluttet. Og andre skriver ned deres ønsker og brænder dem af eller smider dem i havet i håbet om, at de bliver opfyldt i løbet af sommeren. Selve bålritualet startede som en tradition med at give solen mere kraft, da solen langsomt bliver svagere og antallet af solskinstimer reduceres  efterhånden som sommeren skrider frem.

I gamle dage blev badesæsonen først startet når sommeren var officielt igang, så derfor var den første svømmetur ved midnatsfesten en henvisning til denne tradition og samtidig et symbol på rensning. Traditionen siger også, at temperaturen og klimaet på sankthans aften er en ledetråd til, hvordan vejret vil blive i resten af sommeren. Så hvis der f.eks. er vestenvind og meget varmt i løbet af natten, så vil de fleste sommerdage have disse egenskaber.

Sankthans aften i Málaga
I Málaga by bliver der afholdt sankthans aften på følgende strande: ”La Malagueta”, ”La Misericordia”, ”El Palo”, ”Limasa”, ”San Andrés”, ”Sacaba” og ”El Dedo. På alle disse strande er der koncerter og lidt fyrværkeri efter midnat.

Sankthans aften i Benalmádena
I Benalmádena bliver sankthans aften holdt samtidig med at den lokale byfest i Arroyo de la Miel starter. Denne bliver indviet med et stort festfyrværkeri kl. 1 om natten (d. 24.06). Så du kan starte aftenen på stranden ved Bil-Bil slottet og dernæst forsætte i byens gader.

Sankthans aften i Fuengirola
I Fuengirola er et af de mest populære steder for sankthans aften ved stranden der ligger ved siden af Sohail slottet  Her kan man leje ”grill både” på stranden til at grille sardiner eller andre fisk, og fejre sin sankthans aften med venner og familie.

Sankthans aften i Marbella
I Marbella fejres sankthans på næsten alle strande, men især på stranden ”El Pinillo” og ”El Cable” samles de fleste mennesker.  I San Pedro Alcántara bliver sankthans fejret  på stranden der ligger i udkanten af byen. Du vil også finde særlige sankthans arrangementer på barer og klubber som f.eks. ved ”El Trocadero” og  ”Nikki Beach”, hvor alle deltagere som regel er klædt i hvidt for at fejre den kortest nat i løbet af året.

Sankthans aften i Estepona
I Estepona fejres sankthans aften også på næsten alle strande, hvoraf de mest besøgte er  ”La Rada” og ”El Cristo”.  Også i Estepona er der tradition for at lave bål og grille sardiner på denne aften.

Vi ønsker jer en hyggelig sankthans aften i Spanien.

Postkort fra Andalusien

19/06/2014

Helle Hollis postcard

En af vores kunder, Bente og Ove Lustü,  har skrevet om en spændende tur rundt i Andalusien, som vi har fået tilladelse til at bringe.  Få dig nogle gode ideer til din næste rundtur i Andalusien.

Postkort fra Andalusien  -  Rejseperiode 28. april – 7. maj 2014

Kære venner og familie,

Da vi bestemte os for at sende en hilsen ad denne vej, gav det samtidig mulighed for at sende en hilsen til flere, end vi plejer. ”Kortet” indeholder ingen væsentlige oplysninger, så hvis du eller I ikke har nogen videre interesse i at få en hilsen fra Sydspanien, er der altså ingen læsetvang!

Tidspunktet for turen var valgt, fordi Ove i forbindelse med et biologikursus for 43 år siden i slutningen af april besøgte både naturparken og reservatet i Coto Donana, som ligger i floden Guadalquivirs delta. Dengang var han bl.a. så heldig at se den yderst sjældne iberisk los.

På forhånd havde han bl.a. forberedt (nærmest lovet) Bente, at hun bl.a. ville se underarten spansk kejserørn og især de meget spektakulære ellekrager og skadegøge, men ingen af dem lykkedes det at se! Fauna og flora er stadig meget rig og spændende, og vi så mange andre arter – bl.a. masser af biædere og hærfugle.

Til gengæld havde Ove også nærmest garanteret, at vi ikke ville komme til at se iberisk (spansk) los, men det gjorde vi til gengæld! Mens vi drak en kølig øl i skyggen på naturcenteret på El Acebuche i Huelva provinsen, prøvede Ove at fotografere nogle tillidsfulde blåskader, som drak vand og badede i en lille dam. Måske var det fuglene som tiltrak lossen? I hvert fald opdagede en af de tre andre gæster lossen ganske tæt derpå. Alle sprang op, og lossen flygtede. Ove nåede lige at tage et par halvdårlige billeder uden teleobjektiv og på en forkert lukkertid, men billedet kan bruges som dokumentation
OveLu_Los
cc: Ove Lustü

Blåskaderne fik vi aldrig fotograferet!

Iberisk los (Lynx pardinus) adskiller sig bl.a. fra den i bl.a. Norden forekommende los (Lynx lynx) ved at være væsentlig mindre og have en anden farve på pelsen. I følge Natura 2000 findes en verdensbestand på mellem 100 og 140 dyr. Iberisk los er dermed verdens sjældneste kattedyr. Det frygtes, at det bliver den første katteart, der udryddes, siden sabelkatten uddøde for 10.000 år siden! De mest pessimistiske beregninger siger 5 år! Så galt går det dog næppe – bla. fordi et opdrætningsprojekt med henblik på udsætning er iværksat. Mange dræbes dog i trafikken. Opdyrkning af levesteder og ulovlig efterstræbelse er også store problemer. Da vi kom hjem til hotellet, var rygterne om, at vi havde set los allerede løbet i forvejen, så vi måtte flere gange fortælle om oplevelsen – og dokumentere påstanden! Der var mange, der gerne ville have været med!

I naturparken Coto Donana foretages bevidste indgreb for bevarelse af naturen: Pinjeskove opstammes, så bedre lysindfald forekommer, korkege plantes og beskyttes mod græsning fra (kron)hjorte og kaniner. Indsamling af kork foretages ikke længere i disse områder, men aht. biodiversiteten ønskes korkege fortsat i landskabsbilledet (i naturparkerne!).

Landskaberne uden for naturparkernes og reservaternes afgrænsede områder var uigenkendelige. Korkegeskove var fældet og eukalyptusskove udfaset – sidstnævnte med den begrundelse, at jordbunden under eukalyptustræerne forringes, hvorved hjemmehørende og naturligt forekommende arter får svært ved at etablere sig. Desuden var store, komfortable veje blevet anlagt.

I stedet var områder, hvor der vanskeligt eller ikke kunstvandes, blevet tilplantet med oliventræer. Hvor der kunne kunstvandes, var jorden intensivt opdyrket med appelsin- og citronplantager eller fx grønsager, jordbær og asparges! Vandet hentes i floder og søer med de problemer, det forårsager! Der er i forvejen vandmangel! Dagtemperaturerne lå (sidst i april) omkring 30C, så meget var allerede afsvedet.

Vi boede to dage på et hyggeligt og billigt hotel i El Rocio, hvor vi havde fået balkon direkte ud til marismaen (marsk området). Herfra kunne vi sidde i ro og mag og betragte dyrelivet – en rigtig pensionisttilværelse! Andre var henvist til strandpromenaden, som i dagtimerne var fyldt med ornithologer og andre naturinteresserede, der med teleskoper og telelinser fik store oplevelser på nethinden og i fotoapparatet.

Herfra så vi alle områdets arter af hejrer og ibis, utallige flamingoer, hvidskæggede terner, sortterner og stylteløbere samt en mængde andre fugle i mindre mængder (bl.a. braksvaler). En rudel på 17 kronhjorte græssede fredsommeligt blandt køer og heste på den modsatte bred. Lige før solopgang, hvor temperaturen kunne være nede på 16C, sad vi på altanen og nød fuglene, som trak ind i marismaen fra overnatningspladserne i træer og buske længere væk. Der kunne være flokke med mere end 100 sorte ibis eller skestorke. Flamingoerne, som havde overnattet i vådområdet, flyttede til fouragerings områder tættere på land. Så snart det blev lidt lysere kom i hundredvis af sorte glenter i meget lav højde fra overnatningspladserne i pinjeskoven tættere på kysten. En enkelt blå glente overnattede der også.

Hotellet var vel nærmest ét, man kunne kalde et biodiversitets hotel. Landsvaler byggede over dørene på den overbyggede gang, der forbandt husene. Hotellets personale klarede problemet med de næsten flyvefærdige ungers ekskrementer ved at vaske gulvet under rederne adskillige gange om dagen. Når mørket faldt på, kom gekkoer i alle mulige størrelser frem fra revner og sprækker. De løb hen over vægge og lofter, hvor de sørgede for, at der hverken var insekter eller edderkopper på gange og værelser! Det var nok ikke tilfældigt, at hotellet udelukkende var beboet af fugle- og naturelskere! 3-4 arter af frøer kvækkede og blandede sig med nattens sangere. Vi undrede os lidt over, at der kunne forekomme mange frøer i områder med rigtigt mange hejrer. Det kunne dog se ud som om, frøerne dels valgte opholdssteder, hvor der ikke var så mange hejrer, og dels udelukkende var nataktive.

Adgang til naturparken Coto Donana begynder i El Rocio. Besøg i naturparken foretages i 4 hjuls trukne busser og med guide (til selve reservatet er der ikke umiddelbar adgang). Det var interessant at genopleve, men udbyttemæssigt stod det måske ikke helt mål med det, vi oplevede på egen hånd.

Det var faktisk først i El Rocio, vi havde turens 3. og 4. overnatning.

Da vi kom til Malaga fra København, havde vi på Stevens foranledning lejet bil hos ’Helle Hollis’, som er et dansk (opr. Silkeborg) ejet firma med mere end 1.000 biler ’i stalden’.

Da den administrerende direktør, Hans Hugo From, hørte, hvad vi ville foretage os – og ikke bare ’køre op og ned langs solkysten’, foreslog han os at bo på en ombygget vandmølle (tidligere olivenpresse) nær byen Ronda. Han tog selv op til det intime hotel med blot 16 værelser, når han ville stresse af og væk fra byens larm og jag. Han sagde, at maden dér var sublim og blandt det bedste, man kunne få nær Solkysten. Vi besøgte stedet men sov og spiste der ikke. Vi måtte give ham ret mht. omgivelserne. Det lød nærmest som en norsk fos, når vandet brusede forbi hotellet, hvor der var dækket op langs vandløbet. Lyden af vandet og den kølighed, vandet forårsagede, var skøn, så Bente har allerede ønsket sig tilbage til et par dages afslapning på det hotel (dog helst 1-2 uger tidligere end i år). Sammen med et par gæster havde Hans Hugo From besøgt hotellet dagen efter os. Da vi afleverede bilen, kom han tilfældigt forbi og fortalte, at hotellet havde skiftet kok, så nu ville han ikke længere omtale køkkenet som sublimt men kun rigtig godt! Selskabet havde fx fået en 7 retters middag, hvor de begyndte med en ærte/ingefær suppe! Den havde lagt grunden! Bortset fra i biludlejningsfirmaet mødte vi ikke én eneste dansktalende person på turen.

Efter ankomsten til Malaga på den første dag tog vi direkte til Ronda, som ligger i bjergene. På vejen gjorde vi holdt i en naturpark ved et udsigtspunkt, Mirador del Guarda Forestal i Sierra de las Nieves. Her findes en endemisk bestand af fyrrearten, Pinus pinsapo. Vel ude af bilen og under træerne opdagede vi, at man dårligt kunne flytte fødderne uden at træde på forskellige arter af flueblomster
OveLu_Ophrys-Speculum
cc: Ove Lustü – Ophrys speculum

Sikke en begyndelse på turen!

I Ronda havde vi de to første overnatninger. Vi boede på et pragtfuldt hotel med en enestående udsigt og direkte nabo til den 100m høje middelalder bro
OveLu_Ronda
cc: Ove Lustü  Ronda

Middagen var skøn. Morgenmaden var suveræn. Alle mulige lokale skinker og pølser var fx sat frem på morgenmads buffeten. Vi følte os nærmest som Jeppe i baronens seng! Vi besøgte den gamle bydel med kongeborgen (Palacio del Rey Moro). Borgen var lukket pga. renovering, men vi så det betagende, islamisk inspirerede og renoverede haveanlæg. Mursejlere og alpesejlere var nærmest på himlen døgnet rundt. Første rovfugl på himlen om morgenen var en slangeørn. Snart fulgte gåsegribbe og lille tårnfalk efter. Langs kløften over slugten er anlagt en spadsere vej. Herfra er der en utrolig udsigt, hvor man bl.a. kan stå og se ned på reder af lille tårnfalk. Arten ligner af udseende vores hjemlige tårnfalk på flere punkter, men den ruger i kolonier.

På den videre biltur så vi flere steder både høgeørn og dværgørn. Mens vi kørte ad en grusvej hørte vi en mærkelig lyd. Jeg troede, lyden kom fra bilen, så jeg stoppede straks. Lyden viste sig at komme fra mange knebrende hvide storke, som havde reder på ruiner og i træer langs vejen!

De følgende to dage stod mere på kultur. Vi boede to dage i Cordoba centralt og direkte over for den fantastiske mezquita (moske) fra maurertiden, så vi havde let adgang. Borgen Alcázar de los Reyes Cristianos, hvorfra krigen mod maurerne en overgang førtes fra, var bestemt også en rejse værd.

Hvert år i maj holdes en patio festival i to uger, hvor folk åbner deres ellers lukkede gårdhaver. Vi nåede 14-15 haver, inden der blev lukket for siestaen.
OveLu_PatiosCordoba
cc: Ove Lustü – Los Patios de Córdoba

Man stod i kø for at komme ind i de enkelte haver. Det var interessant at se, at også unge mennesker (især kvinder) og skoleklasser med børn på 10-11 år kom og blandede sig med ældre og turister. ’Havefestivalen’ blev sponseret af byens restauranter. Byen har i perioden samtidig udsmykkede torve og med blomstersmykkede kors. På et af torvene var der i forbindelse med festivalen om aftenen levende sang og musik med mange hold af flamencodansere og med masser af dansere i alle aldre. Det var utrolig hyggeligt at opleve i tusmørket, mens vi spiste på torvet, og mens mursejlerne skrigende fløj rundt over vore hoveder.

Herefter gik turen til Granada, hvor vi ligeledes boede centralt i et par dage. Adgangsbilletter med rundvisning til Alhambra var bestilt på forhånd. Det blev en stor oplevelse med en velbevandret og inspirerende hollandsk rundviser (Johan Maarten), der på engelsk viste rundt og fortalte i 4 timer. Her var pengene godt givet ud! Alhambra er et ’must’, hvis man er på de kanter!
OveLu_loevegaarden
cc: Ove Lustü – Løvegaarden

Herefter gik turen tilbage mod Malaga, hvor bilen skulle afleveres og flyet nås. På vejen gjorde vi holdt ved en stor indsø (Laguna de Fuente de Piedra) og beundrede de mange tusinder af flamingoer, som fløj lavt over den spejlblanke sø. Det så nærmest ud som om, der var dobbelt så mange fugle! Ved søen var der også en stor koloni af sandterner – en art der vist kun findes én meget lille koloni af i Danmark (på Langli i Ho bugt).

Om vi skal tilbage en anden gang? Jo, jeg tror godt, at Bente kan lokkes! Hun er allerede begyndt at læse om det lidt nordligere liggende Extremadura! Tak fordi du holdt ud!

Mange hilsener Bente & Ove

Vi takker mange gange Bente og Ove for den fine rejsebeskrivelse!  Og hvis I har lyst til overnatning på landhotellet udenfor Ronda, som blev omtalt, så hedder det Molino del Santo klik her.

Er der andre af vore kunder som har en spændende rejse beskrivelse her i Andalusien som I ønsker at dele med os, så er I velkomne til at skrive til marketing@hellehollis.com

 

 

 

Ny trafiklov i Spanien

15/05/2014 | 2 kommentarer

Lyssignal

Den 9 maj blev en ny trafiklov i Spanien indført med væsentlige ændringer i forhold til den gamle lov.

Et af formålene med denne lov er at alle EU lande skal udveksle oplysninger og samarbejde vedrørende trafik sikkerhed,  trafik overtrædelser og bøde pålæg.

Det er specielt vedr. trafikovertrædelser begået af en EU borger i et andet EU land at der lægges vægt på samarbejde og udveksling af information så det vil være lettere for den spanske trafikstyrelse at opkræve bøder ved f.eks. hastighedsovertrædelse eller spirituskørsel.

En anden vigtig ændring, specielt for fastboende udlændinge, er at den private bil skal være indregistreret  på spanske nummerplader. Hidtil var der et hul i loven som gjorde det svært at opkræve bøder fra fastboende udlændinge, hvis bilen var registeret på udenlandske nummerplader. Denne lovændring træder i kraft i løbet af juni måned.

Derudover er der følgende ændringer:

- Bøde ved spirituskørsel : Bøden forbliver på 500 euro og man får taget 4-6 klip fra sit kørekort. Bøden kan dog hæves til 1000 euro hvis føreren har fordoblet promillegrænsen eller hvis man tidligere er blevet taget for spirituskørsel.

- Bøde for narkotika forbrug: Det er ikke længere nødvendigt for politiet at påvise at narkotika indtagelsen påvirker kørslen. Bøden bliver 1000 euro og føreren mister 6 klip af sit kørekort.

- Obligatorisk at medvirke i alkohol eller narkotikatest: Såvel  fodgængere som bilister er tvunget til at medvirke i alkohol eller narkotika tests, hvis politiet finder det nødvendigt. Det er ikke længere nødvendigt at der er sket en ulykke eller trafik overtrædelse for at udføre testen.

Det bliver forbudt at anvende udstyr der advarer om fartmåler der ikke er kendt i forvejen. Bøden bliver på 200 euro og 3 klip i kørekortet.

Bøde for påkørsel af vildt:  Der bliver nu førerens ansvar hvis der påkøres vildt med undtagelse af, at der har været en jagt i området de foregående timer.

- Bøde uden at blive stoppet af politiet: Det er nu muligt for politiet at give en bøde uden at stoppe bilen og identificere føreren.

Længere frist for at få rabat for betaling af bøde:  Man har nu op til 20 dage til at betale bøden og dermed opnå 50% rabat. Hidtil var der en frist på 15 dage, hvis man skulle opnå rabatten.

- Politiet kan nu immobilisere bilen hvis der sidder et barn på forsædet der er under 135cm høj.

Vi kan her i Helle Hollis dagligt se at der kommer desværre mange parkerings og fartbøder  ind, så vi beder vore kunder om at overholde alle trafikregler. Glem ikke, at du som fører af bilen er ansvarlig for din kørsel og i tilfælde af en bøde så vil den nå dig i dit hjemland.

God kørsel !

Byfesten i Jerez de la Frontera – et af forårets højdepunkter

12/05/2014

Byfest i Jerez

Andalusien er kendt for sol og varme, sine strande, kultur, gastronomi og selvfølgelig for sine byfester også kaldet ”ferias” på spansk.  Hvert år fejres disse byfester i hver sin region.

I Andalusien starter disse byfester med Feria de Abril- byfesten i Sevilla – to uger efter påske, og dernæst kommer byfesten i Jerez de la Frontera som er blevet erklæret for international turist interesse, som fejres i år 2014 fra den 11 til den 18 maj.   Dernæst kommer byfesten i El Rocio Huelva, Cordoba, Marbella og Malaga og så videre.

Byfesten i Jerez de la Frontera bliver også kaldt for ”heste byfesten” da den stammer fra dengang der blev holdt  heste dyreskue  i 1284. Fra 1903 af blev det til den byfest som vi kender i dag som  ”Feria del Caballo”.

Hvordan kommer man til byfesten i Jerez ?
Det er let at komme til Jerez de la Frontera med din lejebil. Du kan køre fra Malaga lufthavn langs med kysten til Algeciras y Los Barrios via AP-7 og derfra  A-381. Det tager omkring 2 timer og 40 minutter. Et andet alternativ er først at køre til Sevilla og dernæst til Jerez, men her vil køretiden være over tre timer.

Rejsetips om byfesten i Jerez
Som førnævnt er kendetegnet for byfesten hestene. I løbet af ugen i dagstimerne er der optog med heste køretøjer og ryttere i byens centrum, og dertil flamingo musik og dans i gaderne.

Selve byfesten bliver holdt i  Gonzalez Hontoria parken som ligger i centrum af byen og har flere end 200 telte (”casetas”) opstillet, udsmykket med blomster, somom kom du ind i et andalusisk patio/gårdhave. Starten på byfesten sker mandag aften kl. 22 hvor udsmykningen af hundredevis af halvbuer bliver tændt på feria pladsen.

På den officielle hjemmeside for byfesten i Jerez, klik her, kan du finde mere information om hvad du kan se i løbet af fest ugen.

(Foto fra Ayuntamiento de Jerez webside)

 

Byfest i Sevilla – “Feria de April” – den berømte folkefest i Sevilla.

2/05/2014

Byfest i Sevilla

Et af Andalusiens kendetegn er det store udvalg af folkefester, og blandt dem, er den nok mest internationale kendte byfest i Sevilla, også kaldet ”Feria de April” eller ”Feria de Sevilla”.

Byfesten i Sevilla har sin oprindelse i 1847 hvor festen varede i tre dage og blev i 1952 udvidet til at vare i seks dage, som den også er i dag.

Traditionen siger at Feria de April finder sted to uger efter påskeugen, hvorfor byfesten nogle gange finder sted i maj måned, som f.eks. i år 2014, hvor den finder sted fra den 6 maj til den 11 maj.

Hvor finder jeg byfesten ?
Byfesten i Sevilla bliver holdt på et område som sevillanerne kalder ”Real de la Feria”. Det er et 1.200.000m2 stort område i bydelen ”Los Remedios”, hvor der bliver opsat telte til dans og spisning. Disse telte kan enten være offentlige eller private. Hvis de er offentlige kan alle komme ind, hvorimod de private telte kræver at du enten er medlem af foreningens telt eller at du følges med en som har adgangskort til teltet. Gaderne på feriapladsen har alle navne opkaldt efter tyrefægtere og er flot pyntet med papirlamper og kulørte lys.

Hovedindgangen til byfestpladsen er karakteriseret af en stor halvformet bue i gaden Antonio Bienvendia. Hvert år har hovedindgangen et nyt tema, og i år er temaet ”vand kioskerne”. Vand kioskerne blev bygget i slutningen af XIX århundrede da der var vandforsynings problemer i byen og mange folk fra landet drog til Sevilla by for at få vand.

Over 20.000 lyspærer er anvendt til indgangsporten, som bliver tændt mandag ved midnatstid.   Det er herved starten på byfest ugen. Denne nat, bliver også kaldet for ”noche de pescadito” (friturestegte fisk nat) hvor sevillanerne indvier danse teltene og spiser denne typiske spanske ret.

Gastronomien
En af de store fordele ved at besøge byfesten, er, at man kan nyde det store udvalg af tapas og typiske andalusiske retter i teltene.  Blandt dette store udvalg, er det specielt den spanske tørrede skinke (jamon serrano ibérico) og skaldyrs retter, som oftest foretrækkes. Og man bør ikke glemme at nyde et glas sherry eller kold fadøl til at ledsage maden med.

Musik og dans
Byfesten er specielt kendetegnet ved musik og sevillana dans overalt på pladsen. Der bliver danset i teltene men også på gaderne og kvinder er klædt i farverige flamingokjoler.

Tag en karet tur på El Real
På festpladsen vil du i gaderne se heste kareter og ryttere der er flot pyntede. Rådhuset i Sevilla har været nød til at begrænse adgangen af disse til selve byfest området, så der er plads til både gående og hestekøretøjer på festpladsen.  Du har dog rig mulighed for at bestille en tur i en af kareterne for at få en rundtur i gaderne.

Tivoli pladsen
Ved siden af byfestpladsen, er der opsat tivoli attraktioner for børn og unge. Denne del bliver kaldt for ”Calle del Infierno” og fylder 300.000m2 af pladsen. Det er specielt om aftnen at disse attraktioner går i gang.

Hvordan kommer jeg til byfesten i Sevilla ?
Med en Helle Hollis lejebil er det let at komme til Sevilla. Fra Malaga lufthavn af, tager det 2 ½ time ad motorvej. Du kan køre ad  A-92 til Sevilla og dernæst tage omfartsvejen SE-30 for at komme til byfest pladsen. Du kan på følgende link se hvor Feria i Sevilla finder sted.

Parkering
I festugen har rådhuset stillet til rådighed en offentlig parkeringsplads med plads til 10.000 biler forholdsvistæt på byfestpladsen.  Et andet alternativ er at parkere bilen lidt længere væk fra byfestpladsen og tage bus eller taxi dertil.

Flere nye biler i flåden!

31/03/2014

Opel Astra

Den følgende uge bliver meget hektisk hos Helle Hollis, da vi igen får levering af mange nye bilmodeller. Vi er stolte af, at vi er et af de få lokale firmaer som fornyer flåden regelmæssigt, så vores kunder altid får de nyeste modeller at køre i.

Vi får nu leveret i gruppe B Toyota Aygo city 1.0 modellen med 70 hk, som er den perfekte bybil der kvikt kommer omkring med lavt brændstofsforbrug.  På trods af dens lille størrelse er det en sikker model at køre da den for eksempel har 6 airbags og antiudskridningssystem. Derudover har den selvfølgelig også air conditioning, bluetooth, og alufælge.

I den populære kompakte familiebil gruppe (E) får vi levering af Opel Astra Selective 1.6 med 115HK. Også denne model er fuldt udstyret med bl.a. bluetooth og park assist så det bliver endnu lettere at parkere .

Ønsker du at køre i en stationcar model, så får vi i gruppe S levering af  C4 Picasso Seduction 1.6 115HK diesel udgave, som blandt andet har panorama forrude, bluetooth, 6 airbags og 537 L bagagerum. Sæderne på bagsædet er tre komfortable separate sæder.
C4grandpicasso

Og i gruppen med 5+2 sæder, gruppe J, får vi også levering af Grand C4 Picasso Attraction i diesel udgave som er en meget behagelig og rummelig bil at køre i.

Og til jer som er en gruppe eller stor familie der gerne vil køre sammen, så får vi nu leveret  Seat Alhambra 2.0 TDI modellen med plads til 7 personer (Gruppe K).  Denne model er udstyret med bluetooth, cruise control, klima anlæg og parkingsensor for og bag. En rigtig dejlig luksus model at køre.

Hos Helle Hollis får du dig et stort udvalg af nye bilmodeller at køre i, så vent ikke længere men reserver din bil nu.

Påske optog i Malaga

31/03/2014

El Paso Benalmadena

De andalusiske påskeoptog er en stor oplevelse at overvære.   I hver by er der fastlagt program for hvornår de forskellige optog finder sted som starter fra Palmesøndag af.  Der findes gratis apps som du kan downloade for at følge optogene, søg under  det spanske ord for påske uge : ”Semana Santa” eller på turistkontorerne hvor du kan få yderligere information.

I Malaga by kommer alle optog ad Alameda Principal, gågaden Larios og en del af gaden Granada.  Det er en strækning på næsten 900 meter som  også bliver kaldet for den officielle påske optogsrute, og dernæst går hvert optog videre til sin bydel.  Normalt starter optogene fra sen eftermiddag af og forsætter til langt ud på morgenstunden alt efter hvilken dag det er i påskeugen.

El Paso Benalmadena Pueblo

Et alternativ til påskeoptogene er at se El Paso i Benalmadena Pueblo.

Benalmadena Pueblo har som tradition at opføre et skuespil som omhandler Jesus liv og død, hvor skuespillerne er børn og voksne fra landsbyen.

Skuespillet finder sted skærtorsdag og langfredag fra kl. 11 til kl.14.30 i et naturområde ved udenfor landsbyen ved budist templet og sommerfuglemuseet.  Da skuespillet foregår udendørs afhænger det hvert år af vejret om det bliver gennemført eller ej.   Skuespillet er meget stemningsfyldt med veksling mellem sang og tale, og på trods af, at det foregår på spansk, så er det let at følge med i spillet.  Der er gratis adgang, så kom i god tid for at få en siddeplads.

Mere information her.

Hos Helle Hollis – har vi ingen skjulte gebyrer !

12/02/2014

Ung pige med bilnøgle

Når man lejer en bil i udlandet, så kan der for mange rejsende være usikkerhed om den endelige lejepris, om der er skjulte gebyrer og hvordan brændstofspolitikken er.

Dette viser resultatet af en undersøgelse fra ANEC (European Association for Co-ordination of Consumer Representation in Standardisation) der bl.a. blev offentliggjort i BT i februar måned.

Vi hører og læser ofte om de forskellige former for ”scam” som andre biludlejningsfirmaer anvender når de annoncerer med en meget billig pris. Og vi er derfor meget opmærksomme på at vise, at hos Helle Hollis kan du leje med fuld tryghed og ingen skjulte overraskelser.

Vi har fair brændstofspolitik, hvor du kun betaler for det som du bruger, idet vi refunderer for hver kvarte tank ubrugt brændstof. Du har 100% fleksibilitet, idet du selv bestemmer om du vil aflevere med fuld tank og få hele brændstofsbeløbet retur, eller f.eks. med en kvart tank og så få dette beløb refunderet.

Desuden fremgår det tydeligt på vor hjemmeside, hvis der f.eks. er et natbetjeningsgebyr der kommer til, eller hvordan selvrisikobeløbet kan enten lægges som depositum eller muligheden for at betale for en selvrisiko forsikring.   Når du modtager reservations bekræftelsen og klikker på dens link, så fremgår der klart, hvad du kommer til at betale for din billeje.

Vi foretager løbende en kundetilfredshedsundersøgelse, og vi er glade for at se, at vore kunder giver 90% score til personalet og 85% score til courtesy bus servicen. Som tak for at deltage i kundetilfredshedsundersøgelsen, deltager man i lodtrækningen om 1 uges gratis billeje.  For januar måned blev Hr. Haugen fra Norge den heldige vinder.

Næste gang du shopper rundt for at bestille din ferie, så husk at hvis du ønsker at starte en stress-fri ferie og med fair brændstofspolitik, så vælg Helle Hollis.  Hos os er det billeje uden skjulte overraskelser !

Lej din bil her !