Zoo de Castellar – en anderledes zoologisk have i Cadiz provinsen

26/01/2015

Zoo de Castellar

Zoo de Castellar er en anderledes lille zoologisk have at besøge. Det er en allertiders udflugt for alle dyrevenner eller familier med børn.
Den zoologiske have er faktisk et redningscenter for eksotiske dyr i Cadiz provinsen.

Stedet er ret ukendt i Andalusien da den ikke annoncerer så  meget som andre zoologiske haver, men alle der har besøgt stedet, anbefaler varmt at det er et besøg værd.  Den lille zoologiske have har været åbent for publikum siden 2002.

Zoo de Castellar startede som et privat initiativ som redningscenter for eksotiske dyrearter der var blevet konfiskeret af politiet for ulovlig dyrehandel eller hvor private personer havde haft dem ulovligt som kæledyr. Her blev de passet og plejet, men efter et par år besluttede ejerne at åbne stedet op for publikum så alle kunne lære dyrerne at kende eftersom dyrene allerede var ude af deres naturlige leve omgivelser.

Forskellen på denne zoologiske have til andre steder er, at det er et redningscenter for dyr, og der er en tæt kontakt med dyrene. Børnene kan komme helt tæt på  og få lov til at røre dyrene og give dem at spise. Dog altid overvåget og guidet af en af dyrepasserne. Børnene får endvidere en masse information om dyrene,. I Zoo de Castellar, som er en lille zoologisk have, kan børnene blandt andet hilse på Adon den hvide tiger, Sasha en bengalsk tiger, Bambina en antilope unge, og David den hvide papegøje.

Den zoologiske have er åben hver dag hele året rundt fra kl. 10 til solnedgang.

Billetprisen er 9 euro for børn og 15 euro for voksne, og 11 euro for pensionister.

Kommer du fra Malaga af, skal du tage  A-7 i retning af Estepona.  Ved Sotogrande tages der afkørsel 130 Guadeira/Castellar, og der køres ad Crta. De Arenillas/A-2100 . Efter ca. 11km fra denne afkørsel finder du Zoo de  Castellar.

Adressen er Cerro del Moro s/n  -  11350 Castellar de la Frontera

Selve køreturen tager ca. 1h og 40 minutter fra Malaga lufthavn af, hvis der benyttes betalingsmotorvejen.

Læs videre her om  Zoo de Castellar.

Shopping centre på Costa del Sol

13/01/2015

shopping i fuengirola

Er  du egentlig klar over hvor mange forskellige shopping centre du har tilrådighed på Costa del Sol ?

Vi giver dig her en kort oversigt over shopping centre på Solkysten, så du let kan vælge hvor du ønsker at tage hen.   Ønsker du at købe spansk mode , sko, smykker eller spise tapas så har du alle muligheder ved at besøge et af de følgende steder.

La Cañada i Marbella
Shopping centret La Cañada i Marbella er et af de største på Costa del Sol.  Der findes over 150 butikker med varieret udvalg af tøj, eletronik, sko, møbler etc.  Desuden er der restauranter, biograf og et stort supermarked.
En af fordelene ved shopping centret  i La Cañada er,  at der er gratis parkering  både udendørs såvel som i den underjordisk parkeringskælder.

Shopping centret er åbent fra mandag til lørdag fra kl. 10-22 og er i sommer højsæsonen samt i december måned også åbent om søndagen.
Kommer du fra Málaga lufthavn af, så kør i retning af Marbella og  du skal tage afkørsel 184 fra A7 motorvejen for at komme til La Cañada.

Stormagasinet El Corte Inglés
Et af Spaniens kendetegn er stormagasinet El Corte Inglés som har et rigt udvalg af alle former af produkter lige fra tøj af kendte mærkevarer til frisør salon og rejse bureau.
I Málaga provinsen findes El Corte Inglés stormagasinet  i centrum af Malaga by og lige udenfor Malaga by ved kongres centret. Derudover der er El Corte Inglés Mijas Costa, som ligger ved omfartsvejen i Fuengirola og der er en mindre udgave af El Corte Inglés i centrum af Fuengirola by. I Puerto Banus, Marbella, finder du også et El Corte Inglés, som nok er kystens største stormagasin.

Miramar shopping center i Fuengirola
Ved omfartsvejen  A-7 i Fuengirola, er der fint vist af til shopping centret Miramar ved afkørsel 208.  I Miramar er der et stort udvalg af butikker såsom Zara, Massimo Dutti,  Adolfo Dominquez og Primark. Med over 3000 gratis parkeringspladser er det let at komme til og få gjort sine indkøb. Der er desuden også et stort Eroski supermarked, biograf med 12 sale  og restauranter.  Der er mulighed for at børnene kan lege i Miramar klubben som er åben fra onsdag til lørdag  for børn i alderen 4-12 år.
Miramar shopping center er åbent fra mandag til lørdag  i tidsrummet  kl. 10-22, og  også på søndage i sommer højsæsonen samt i december måned.

Shopping centre øst for Malaga
Øst for Malaga findes der  shopping centret  ”Rincon de la Victoria” som du kommer til fra motorvejen A-7 eller MA-24.  Her er der over 60 butikker, en biografi med 16 sale og et stort supermarked. Og der er selvfølgelig gratis parkering af bilen.

Kører du lidt længere øst for Malaga, kommer du til shopping centret  El Ingenio, som ligger tæt ved Torre del Mar.  Husk at tage afkørsel 272 fra A-7, hvor man kan se shopping centret fra motor vejen.  El Ingenio tilbyder gratis børneklub for børn mellem 3-12 år imedens du foretager dine indkøb. Der er over 100 butikker i centret, biograf og et stort supermarked, så der der nok at vælge imellem.

Malaga centrum
I centrum af Malaga by findes der 3 shopping centre forholdsvis tæt på hinanden.

Shopping center Larios Centro ligger parallelt med Avenida de Andalucia,  som er tilkørselsvejen til Malaga centrum, hvor du drejer af mod Avda. de la Aurora.
I shopping centret finder du et stort udvalg af butikker, biograf med 10 sale, et stort supermarked og  der er gratis wi-fi i restaurant området.

Et andet shopping center er Malaga Plaza som også ligger parallet med Avda. de Andalucia på gaden Armengual de la Mota.  Du finder her special butikker , Fnac og der arrangeres ofte mode opvisning, koncerter, og kunstudstillinger i centret.

Endelig er der shopping centret Vialia som ligger ved hovedbanegården i Malaga. Også her er der et stort udvalg af butikker, biograf med 13 sale og restauranter.  Vialia ligger på Avda. de la Estación og ikke langt væk fra Larios shopping center.

I den anden bydel af Malaga  og tæt på fodbold stadionet finder du shopping centret La Rosaleda på Avenida Simon Bolivar de Malaga. Her er der over 120 butikker, restauranter, biograf og et stort supermarked til at købe ind i.

shopping centre Costa del Sol

Shopping center tæt på Málaga Lufthavn
Plaza Mayor shopping center
Endelig tilsidst har vi Plaza Mayor shopping center som kun ligger fem minutter i bil fra Málaga lufthavn.  Shopping center Plaza Mayor ligger på MA-20  og du skal tage afkørsel ”Parador de Golf”. Selve shopping centret  er bygget i andalusisk stil som en mini landsby hvor man går rundt i et åbent område. Der er mange restauranter og tapas barer du kan prøve, samt biograf med 20 sale.  Det er let at parkere udendørs og det er et meget populært sted i weekenderne for at gå ud om aftnen og more sig.

Sierra Nevada – ski sæsonen er startet i Granada !

2/12/2014

Sierra Nevada familie

Den 28 november blev ski sæsonen officielt inviet i Sierra Nevada.  Desværre er der i år endnu ikke kommet megen sne og der er iøjeblikket kun 9 km skiløjpe klar.  Derfor vil der i den første uge kun blive tilladt  et dagligt maksimum af 500 skiløbere.  Ski stationen har over 105 km løjper til rådighed når vejrforholdene tillader det. Sierra Nevada ligger kun 2 1/2 times kørsel fra Malaga,  og  er en dejlig dags udflugt.  Kør mod Granada og dernæst ad  A-395 mod Sierra Nevada. Skisportsstedet Sierra Nevada er ideelt for alle aldersgrupper. Der findes en særskilt afdeling for børn og familier med legeland, kælke bane og ski skole.  Læs mere her om familie aktiviteterne. Ønsker du at prøve kræfter med snowboard, så skulle du prøve snowboard afdelingen der  hedder Super Park Sulayr og har inddelt zoner efter forskelig sværhedsgrad. Klik her for mere information.(Desværre kun på spansk).

Sierra Nevada om aftnen

Eller måske du har lyst til at tage en tur på skiløjperne med kunstig belysning om aften ? Hver torsdag og lørdag aften fra kl. 19.00-22.00 er der 6 km skiløjper der er oplyste.

Har du fået lyst til at tage en tur til Sierra Nevada, så kan du altid tjekke sne situationen før du tager afsted her.

Fotos: www.sierranevada.es

Nye parkeringsautomater i Fuengirola

1/12/2014

Parkeringsautomat

Skal du besøge Fuengirola by og parkere i de blå zoner, så vil vi gøre dig opmærksom på, at der er kommet nye parkeringsautomater.
Disse har fået nogle nye funktioner, som vi gerne vil informere dig om, så du undgår at få en parkeringsbøde.

For at få printet din parkeringsbillet skal du starte med at trykke ”1” på skærmen. Dernæst skal du indtaste din lejebils nummerplade og du betaler for den tid du ønsker at parkere med mønter eller kreditkort.  Tryk tilsidst på den grønne tast og parkerings billetten  bliver nu printet som du kan lægge den i bilens forude.

Skulle du være så uheldig at få en parkeringsbøde, skal du trykke ”2” for at annullere denne bøde, og dernæst indtaste bilens nummerplade.  Der bliver vist beløbet at betale,  som kan gøres med kontanter eller kreditkort.

Det nye er, at der skal indtastes bilens nummerplade,  så husk at på Helle Hollis bilnøgleringen står der altid din bils nummerplade nummer, så det er let for dig at betale for parkeringen.

Julelysene tændes i Malaga by

27/11/2014

Juleudsmykning malaga 2013

Hvert år har Malaga by en imponerende juleudsmykning med flere tusinde LED lys.

Iår tændes juleudsmykningen den 28 november kl. 20 og dernæst afholdes der en gratis koncert på Plaza de la Constitucion med den spanske sangerinde Chenoa.

Kom i julestemning i Malaga by og gå en tur ad strøggaden Calle Larios og de omkring liggende gader.  Du kan også opleve kryppespillet på Malaga rådhus, hvor der er fri entre –og der er selvfølgelig masser af muligheder for juleindkøb.
Reserver din december bil nu og oplev den magiske julestemning i Malaga.

Kystvandring fra La Cala de Mijas til Calahonda

18/11/2014

Kyst vandring fra La Cala de Mijas

Hvem nyder ikke at gå en tur langs med strandpromenaden eller  strandkanten?

Nu har du muligheden for at prøve den nye vandretur langs med kysten fra La Cala de Mijas til Calahonda.  Det drejer sig om en strækning på ca. 6 km langs med kysten, hvor man kan gå, løbe eller cykle på trægangbroer og undgå at skulle en tur i sandet.

Strækningen er en del af projeket ”Strandstier langs med kysten”, hvor der er taget hensyn til naturen hvor trægangbroerne er anlagt. Desuden er der ingen kunstig belysning om aftnen.

Der planlægges at denne strækning forlænges så det en dag bliver muligt at gå til Marbella langs med  kysten.

Klik her for at se en del af strækningen som starter i La Cala de Mijas.

Nyd det dejlige efterårsvejr med en gåtur langs med stranden.

Foto fra www.mijas.es

Vigtig vej information! Den gamle tilkørselsvej til lufthavnen er imidlertidigt lukket!

5/11/2014

Tilkørselvej til Malaga Lufthavn

Her kommer vigtig vej information, så du undgår at komme for sent til lufthavnen.

Når du tager den gamle tilkørselsvej til lufthavnen kommer du over en lille bro som krydser hovedvejen mod Malaga for at komme til Helle Hollis hovedkontoret.
Under en rutinemæssigt inspektion for broens tilstand, er der blevet fundet revner i asfalten i tilkørselsvejen op til  broen.  Selve broen er der ikke problemer med, men disse revner skal nu yderligere undersøges af kommunens tekniske personale og dernæst repareres. Det betyder at der er blevet lukket helt af for denne tilkørselsvej i begge retninger.

Lukningen vedrører kun vore kunder som kommer fra Marbella retningen af.

Vi anbefaler at man fra motorvejen tager  afkørsel MA-23 ”Aeropuerto”, som er den forholdsvise nye afkørsel direkte til afgangsterminalen.
Når du kommer på denne vej, så følg ikke skilte for ”rent a car parking”, men køristedetfor op til afgangsterminalen og videre rundt, og væk fra terminalen. Hold dig til højre og følg skiltet for ”Torremolinos / Avda. Velazquez”. Det vil føre dig til den sædvanlige rundkørsel, og du kan derfra let se Helle Hollis hovedkontoret.

Endnu er det ikke officielt blevet oplyst, hvor lang tid denne reperation vil tage, men vi forventer 1-2 måneder.

Når du ankommer, kan du altid spørge vort personale, som kan være dig behjælpelige med hvordan du kommer videre

Drømmer du om at se live en fodbold kamp mellem Malaga CF – Real Madrid?

4/11/2014

Rosaleda stadium i malaga

Nu har du muligheden for at deltage i lodtrækningen om 2 stk billetter til fodboldkampen mellem Malaga CF- Real Madrid som finder sted på Rosaleda stadion i Malaga lørdag den 29 november kl. 20.  Du vil se kampen med den danske supporter gruppe La Peña de Dinamarca.

For at kunne deltage i lodtrækningen skal du have en billeje som går over datoen den 29 november.  Dvs send en email til marketing@hellehollis.com og opgiv dit navn samt bookings reference nummer.
Selve lodtrækningen finder sted den 19 november, hvor vi publicerer den heldige vinder på Facebook og Twitter.
Præmien består af to billetter til kampen med La Peña Dinamarca og er personlige. Der er ikke inkluderet transport og spisning i præmien.

Deltag i lodtrækningen og få dig en spændende spansk fodbold oplevelse!

Sommerpriser 2015 er nu klar!

25/09/2014

Sommer ferie

Savner du sol og varme ? Er du allerede igang med planlægning af næste års påske eller sommerferie ?

Vi har fået en del kunde forespørgelser for 2015 sommerpriser, og har dem nu klar så du kan booke din påske eller sommerferie bil online eller du kan sende os en email til bookings@hellehollis.com.

Det er vist unødvendigt at nævne, at hvert år bliver vi udsolgt i de mest populære bilgrupper, så hvis du gerne vil sikre dig at netop din bilmodel er ledig når du kommer på ferie, så anbefaler vi at du booker din bil tidligt.

Husk at du ikke skal betale forud og der er heller ingen afbestillings eller ændringsgebyr.

Undgå at falde i fartfælden!

25/09/2014

Bil

Nu skal du passe ekstra på så du ikke får en fartbøde.

Den spanske trafik styrelsen har uden forudgående varsel ændret kriteriet for at give fartbøder.

Hidtil har der været en radar fejlmargen på 10% som kom føreren til gode før en fartbøde blev givet.

Hvis der f.eks. var en fart begrænsning på 120km, så kunne man i realiteten køre 130 km/t før der blev givet en fartbøde. Denne ”nåde margen” er nu blevet reduceret, så bøden allerede bliver udskrevet ved 126 km/t hvor  det drejer sig om en fast  radar, og ved 128 km/t hvor det drejer sig om en mobil radarkontrol..

Dvs at ”nåde” margen er blevet ændret til 5% ved faste radarkontroller og 7% ved mobile radarkontroller.

På veje hvor hastighedsgrænsen er mindre end 100 km/t gives der nu 5 km/t i margen ved faste radar kontroller og 7 km/t ved en mobil radar kontrol.

Vi vil gerne at du får dig en god afslutning på din ferie og uden unødvendige overraskelser, så husk at overhold fartgrænserne.